Narod Eparhije mileševske pomaže braću sa Кosova i Metohije

Sa blagoslovom Njegovog Preosveštenstva Episkopa mileševskog Atanasija tokom Božićnog posta na prostoru Eparhije prikupljena su novčana sredstva za kupovinu osnovnih životnih namirnica za potrebe narodnih kuhinja na Кosovu i Metohiji. Od prikupljenih sredstava kupljena je 31 tona brašna i značajna količina ulja, šećera, soli, testenina.

Tim povodom, u sredu 16. januara 2019. godine, u Prijepolje su stigla dva kamiona sa namirnicama koje će nakon završetka carinskih formalnosti u danima bogojavljenske radosti biti isporučene narodnim kuhinjama Eparhije raško-prizrenske.

U izjavi za medije Vladika je istakao da je za Eparhiju mileševsku ovo trenutak blagodarnosti za uspešno izvršeno delo bratoljublja koje potvrđuje da smo na dobrom putu jer se verni narod Eparhije odazvao na potrebe svoje braće i sestara na Кosovu i Metohiji i šalje svoj pozdrav ljubavi, ovu pomoć u osnovnim životnim namirnicama.

– Кao Episkop mileševski ja blagodarim Bogu i svima vernima koji su se potrudili da ovu pomoć prikupe, znajući da su i oni u velikim životnim potrebama i teškoćama jer je ovo pomoć običnoga naroda, ne pomoć bogatih. Zahvaljujem sveštenicima što su se odazvali na moj poziv i angažovali se na prikupljanju ove pomoći – naveo je Vladika.

– Mi znamo da iako žive u teškim uslovima njima nije najvažnije, iako jeste važno, da imaju ove životne namirnice, više im je potrebna ljubav koju mi takođe šaljemo i bratski zagrljaj i poručujemo neka zapamte da uvek ostajemo zajedno. Mi znamo da ovo nije neka ogromna pomoć ali nadamo se da će malo pripomoći i mi se priključujemo brojnima koji su se na tom putu pokazali i ostvarili, zadovoljni smo što ne izostajemo. Hvala Bogu i dobrim ljudima – rekao je vladika okupljenim novinarima.

Novinar i član crkvenog odbora iz Pljevalja g. Milan Terzić takođe se zahvalio svima koji su se odazvali na poziv Vladike Atanasija i dali doprinos u prikupljanju pomoći jer je ona izraz bratske ljubavi prema našoj braći na Кosovu i Metohiji kojima se želi dati podrška pre svega molitvama ali i ovom materijalnom pomoći koja im je u ovom trenutku potrebna.

PP Media

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *