Nastavljena rekonstrukcija puta Bare – Kamena Gora

Prijepolje – Nakon zimske pauze, neimari užičkih Puteva nastavili su sa radovima na rekonstrukciji puta Bare – Кamena Gora, izgrađenog početkom osamdesetih godina prošlog veka. Minule jeseni u dužini od 2,2 kilometra puta, urađeni su zemljani radovi i drenaža, a ovog proleća biće sanirano još 2,5 kilometara, od planiranih devet i po kilometara saobraćajnice koja će ukupno sa završnim slojem asfalta koštati više od 350 miliona dinara. Novac je u celosti obezbedila država preko Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Državnim parama rekonstruiše se put Bare – Kamena Gora, foto: A.Rovčanin

Kada radovi budu okončani meštani Kamene Gore i sela koja gravitiraju ka ovom području dobiće modernu saobraćajnuicu, a turisti imaće znatno lakši prilaz do nadaleko čuvenog Svetog bora.

– Sanacija ovog puta vratiće Kamenu Goru u život. Ljudi su već počeli da se iseljavaju iz Kamene Gore, jer nisu imali bezbedan put i prilaz do svojih kuća. A turisti su nas zaobilazili. Sada se sve to menja, i nadam se da dolaze bolji dani za naš kraj – kaže Željko Kijanović meštanin Kamene Gore i predsednik Udruženja građana „Majkina duša“.

Foto: A.Rovčanin

Pored putne infrastrukture, stabilno snabdevanje vodom i strujom osnovni su preduslovi za razvoj svakog kraja, pa i Кamene Gore. Predsednik opštine Drago Popadić zahvalan je državi što je obezbedila novac da se rekonstruiše ova saobraćajnica, jer za lokalnu samoupravu to je bio veliki zalogaj.

– Opština ovo iz svog budžeta ne bi sama mogla da uradi, zato sam zahvalan, na pomoći, državi i predsedniku Aleksandru Vučiću. Ovaj putni pravac nam je višestruko bitan, i zbog turizma a i zbog poljoprivrede. Ka ovom kraju gravitiraju i mnoga sela i svi oni će koristiti ovaj put – ističe Popadić.

Foto: A.Rovčanin

Kamena Gora, slovi za jedno od najlepših prijepoljskih sela. Pored puta koji će dobiti, meštani su se organizovali i sakupljaju novac za popravku starog vodovoda.

– Meštani Kamene Gore, a i oni koji imaju vikndice organizovali su se i sakupljaju novac da saniramo stari vodovod. Kada to završimo imamo obećanje i od lokalne samouprave da će pomoći i sagraditi novi vodovod, jer je vrlo važno da imamo uredno vodosnabdevanje – navodi predsednik MZ Kamena Gora Radoman Ćuković.

U narednih šest meseci planirana je rekonstrukcija saobraćajnice u dužini od 2,5 kilometra puta.

– Radi se potpuna rekonstrukciji puta, zbog toga dolaziće i do kratkotrajnih obustava u saobraćaju. Biće izgrađeni i potporni zidovi i mostovi gde to bude neophodno – referiše upravnik gradnje užičkih Puteva Sabahudin Kozica.

PP Media