Nebojša Žunić: Micanović nije opravdao dobijena sredstva, sankcija je bila neophodna

Posle 15 dana štrajka glađu Adisa Micanovića, član opštinskog veća zadužen za sport Nebojša Žunić rekao je u izjavi za Glas zapadne Srbije da sa njihove strane postoji dobra volja za razgovor ali nikako ne i za pregovore.

„Podsetću da se ovde radi o sankciji, o 170 hiljada dinara koje OK `Bambi volej`, odnosno Micanović, nije na adekvatan način opravdao. Što on i sam priznaje. Nakon opomene opštinskog pravobranioca pred tužbu koja istovremeno povlači i krivičnu prijavu, Micanović umesto da povrti ta sredstva on se obraća nekim zahtevom. E sad o kojim tokovima novca se radi, o tome neka raspravlja tužilaštvo i sud. Nas kao opštinu i sufinansijera ne zanima šta se desilo sa tim novcem. Očigledno nije utrošen, jer stoji na računu Adisa Micanovića i on je po zakonu dužan da ga vrati u opštinski budžet”, kaže Žunić.

On dodaje da sa njihove strane postoji dobra volja, ali ne zavisi sve od jedne strane, jer kako kaže sa druge strane je naišao na ultimatum.

Na zahteve Adisa Micanovića, da se ponovo izvrši bodovanje i raspodela budžetskih sredstava za sport, član opštinskog veća smatra da nema pravo da vrši nikakav pritisak na rad Komisije.

„Ako ima primedbu na rad Komisije trebalo je da neko iz odbojkaškog kluba ili Micanović podnese žalbu, on to nije želeo, niti je hteo da uđe u pregovore. Potrebno je bilo da potpiše rešenje o pokretanju pregovora, jer je to zakonska procedura, jer sve sportske organizacije traže više sredstava”. istakao je Žunić.

On navodi da je Priejpolje puno šampiona i da svako slavi sebe a kritikuje rivale.
„Ne mogu da kažem da je Bambi volej klub sa najboljim rezultatima i da mu zbog toga pripadaju veća sredstva, znam da su u seniorskom delu imali solidne rezultate. ali napominjem trebalo je da podnese žalbu Komisiji, međutim on to nije uradio, već je ustao i rekao, ja idem u štrajk”, navodi član Gradskog veća.

Nebojša Žunić član Opštinskog veća, foto: www.ppmedia.rs

Žunić navodi da svaki dan u prolazu razgovara sa Micanovićem iako mu je u početku malo bilo degutantno.

„Ne radi se ovde o pregovorima, već o razgovorima. Smatram da sam potpuno upravu, nažolost nijedna vlast ne može popusti. Moguće je učiniti kompromis, ako dve strane naprave ustupke. Predsednik opštine je tog dana napravio krupan korak u iznalaženju rešenja za problem na zakonit način”, naglasio je Žunić.

Inače, Odbojkaški klub „Bambi volej” organizuje za sutra šetnju podrške Adisu Micanoviću od 12.00 časova sa platoa Doma kulture i pozivaju sve građane, da na miran i dostojanstven način prošetaju do tužilaštva, gradske kuće i pridruže se Micanoviću u borbi za pravdu i dostojanstvo u borbi za život.
Izvor: GZS i PP Media