Nesloga u vladajućoj koaliciji

Nakon tromesečne pauze odbornici Skupštine opštine Prijepolje vratili su se u odborničke klupe. Na prvom ovogodišnjem zasedanju dominirale su tačke koje se tiču programa rada za 2018.godinu svih ustanova koje se finansiraju iz lokalnog budžeta. Doneta je odluka i o angažovanju eksternog revizora za obavljanje revizije završnog računa za prošlu godinu. Zasedanje je obeležilo neslaganje između članova vladajuće koalicije, jer je lider DPS – a Bahrija Beganović, optužio Samira Tandira iz SPP-a za neplaćene građevinskih radova koje je izvela firma Beganovića.

Predlog odluke o izradi plana detaljane regulacije korita reke Mileševke naišao je na odobravanje pozicije i opozicije. Međutim dve strane imale su različito viđenje kada je bilo u pitanju donošenje odluke o eksternoj reviziji završnog računa budžeta opštine Prijepolje za prošlu godinu. Predlagač je smatrao da je dovoljno a i da je to u skladu sa zakonom angažovanje eksternog revizora, dok bi prema mišljenju odbornika opozicije, reviziju trebalo da uradi državna revizorska institucija, a ne neki pojedinac ili privatna firma.

Sa skupštinske govornice mogao se čuti i poziv upućen OJT u Prijepolju da ispita medijske navode o navodnom pranju novca od strane firme iza koje stoji jedan lokalni političar.

– Pozivam tužilaštvo da ispita medijske navode o pranju novca firme iz Prijepolja i da javno saopšti da li ima krivice ili nema – kazao je samostalni odbornik Vukosav Tomašević.

Bahrija Beganović za govornicom nezadovoljan, kasni se sa plaćanjem izvedenih građevinskih radova, foto: www.ppmedia.rs

Da je jedan deo odbornika u vladajućoj koaliciji nezadovoljan trenutnim stanjem u njoj videlo se tokom skupštinskog zasedanja. Naime, odbornik vladjuće Demokratske partije Sandžaka Bahrija Beganović bio je nezadovoljan činjenicom da se glađevinski poslovi u Prijepolju poveravaju firmama van ove sredine te da se njegovom preduzeću kasni sa plaćanjem za izvedene radove. Za to je optužio lidera SPP-a Samira Tandira.

– Sve što se uradi treba i da se plati. Vi ne treba nikog da branite, branite sami sebe ovde za govornicom, platite sve kao što je Peđa platio za ono za šta ste me angažovali i ništa više od vas ne tražim – revoltirano je kazao Beganović.

I ako je ovom zasedanju prethodilo podnošenje krivične prijave protiv odgovornog lica u lokalnom Centru za socijalni rad od strane pojedinih opozicionih odbornika, tokom tačke koja se ticala plana i programa rada ove ustanove za reč se nije javio niko od odbornika pa je on usvojen bez rasprave.
PP Media

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *