Nezadovoljni Prijepoljci traže trajno zatvaranje deponije Stanjevine, za utorak zakazan zbor građana

Prijepolje – Na inicijativu gotovo 500 žitelja Dušmanića, Hašimbegovića polja i Zaluga, naselja koja gravitiraju oko nesanitarne deponije Stanjevine, predsednik Mesne zajednice Prijepolje Edin Bećirović zakazao je zbor građana za utorak 13. avgust u 18 časova ispred hotel Mileševa. Nezadovoljni meštani traže od nadležnih opštinskih organa hitno zatvaranje deponije Stanjevine, rugla na ulasku u Prijepolje koje ih decenijama truje.

Zbog požara koji već šesti dan gori na deponiji Stanjevine, grad na Limu je obavijen gustim dimom, a smrad se oseća i u gradskom jezgru.

Meštani tri naselja, najugroženija požarom sa Stanjevina, zborom građana žele da ukažu još jednom nadležnim organima na problem koji imaju, zbog toga su posle prikupljanja potpisa od rukovodstva  Mesne zajednice Prijepolje zatražili za utorak, 13. avgust, sazivanje zbora građana.

Edin Bećirović predsednik Mesne zajednice Prijepolje, kaže da je njegova zakonska obaveza bila da na osnovu prikupljenih gotovo 500 potpisa udovolji nezadovoljnim građanima.

­- Kao predsednik Mesne zajednice dužana sam po članu 32 Statuta da sazovem zbor građana, na kome će se razmatrtai problemi oko deponije Stanjevine. Jedini zahtev nezadovoljnih građana je zatvaranje deponije Stanjevine. Naša obaveza je da zaključke sa zbora pošaljemo na određene adrese nadležnih za rešaavanje ovog problema – kazao je za „PP Mediju“ Bećirović.

Zahtev za sazivanje zbora građana potpisalo skoro 500 žitelja, foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

Inače, požar na deponiji gori od 6. avgusta a zbog njegovog obima i opasnosti koja je pretila predsednik opštine Dragoljub Zindović je u sredu, 7. avgusta, proglasio vanrednu situaciju na deponiji Stanjevine i delu teritorije koji gravitira ovoj nesanitarnoj deponiji. Angažovano je preduzeće „Putevi Užice“ koje sa nekoliko teških transportera i dva bagera dovozi zemlju kako bi se vatra efikasnije gasila, dok pripadnici Vatrogasno spasilačke jedinice, potpomognuti cisternama Komunalnog preduzeća natapaju deponiju vodom.

PP Media