Ugašen požar na deponiji Stanjevine

Nakon sedam dana žitelji Prijepolja napokon mogu da odahnu, požar na nesanitarnoj deponiji Stanjevini, ugašen je. Deponija je presuta debelim slojem zemlje i tvrdog materijala pa uprkos visokoj spoljnoj temperaturi nema opasnosti od izbijanja novog požara.

Ugašen požar na deponiji Stanjevine, foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

Punih sedam dana trajala je borba vatrogasaca i radnika Komunalnog preduzeća sa vatrenom stihijom,a nakon proglašenja vanredne situacije u pomoć su pritekle mašine i mehanizacija užičkih “Puteva”, koji su deponiju prekrili zemljom i debelim slojem tampona. Direktor JKP “Lim” iz Prijepolja Enis Memišahović kaže da plamena, na deponiji, nema još od petka, te da se samo sporadično pojavljivao dim.

Inače, teške mašine „Puteva“ nasule su više od 5000 kubika zemlje i drugog materijala po deponiji. Ekipa Javnog komunalnog preduzeća „Lim“ sa raspoloživom mehanizacijom i dalje dežura na deponiji.

Požar na deponiji bio je povod da nezadovoljni meštani zatraže od nadležnih da hitno reaguju i zatvore deponiju, a na inicijativu gotovo 500 žitelja Dušmanića, Hašimbegovića polja i Zaluga, naselja koja gravitiraju oko nesanitarne deponije Stanjevine, predsednik mesne zajednice Prijepolje Edin Bećirović zakazao je za utorak zbor građana.

Meštani tri naselja, koja su najugroženija požarom sa Stanjevina, ovim skupom žele da ukažu još jednom nadležnim organima na problem koji imaju.

PP Media