Noć pozorišta i u gradu na Limu

U subotu, 19. novembra 2016. godine, sedam evropskih zemalja organizuje manifestaciju “NOĆ POZORIŠTA”. 17 gradova u Republici Srbiji će na ovaj dan otvoriti svoje institucije kulture za publiku na 30 lokacija.
Po šesti put ova međunarodna manifestacija se održava u našoj zemlji, u okviru međunarodne mreže European theatre night, uz podršku lokalnih samouprava i ustanova kulture iz 17 gradova i opština među kojima je i grad na Limu.
“Program obeležavanja u Prijepolju počinje u 12 sati dečjom predstavom „Porodica Kremenko“, u režiji Amara Mešića. U 19 sati biće organizovana Izložba plakata pozorišnih predstava od 1980. do danas. Sat kasnije planirana je predstava Karamazovi, u režiji Meše Šendelja Žaka. Za sve planirane sadržaje, ulaz je slobodan”, kaže koordinatorka ovdašnjeg Doma kulture Admira Mostarac.
Evropska noć teatra je je međunarodni projekat pokrenut 2008. godine u Hrvatskoj sa ciljem da se direktno podstakne dramsko i glumačko stvaralaštvo na prostoru cele Evrope i približi kultura široj javnosti.Od 2011. godine, od kada je pokrenuta manifestacija NOĆ POZORIŠTA u Srbiji pa do danas, ukupno je uzelo učešće oko 57 gradova sa preko 250 različitih programskih sadržaja u organizaciji preko 130 ustanova kulture.
PP Media

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *