Dokumentarni film 90 godina FK Polimlje(video)

Utakmicom sa beogradskim Partizanom fudbalski klub Polimlje obeležio je veliki jubilej, 90 godina postojanja.Kroz istoriju klub je beležio različite rezultate, bilo je zvezdanih ali tamnih trenutaka kroz devedesetogišnju istoriju kluba.
Kako su države u kojima živimo bivale sve manje, to su uspesi kluba, mereni rangom u kojem se takmiče, bivali „veći“. Fudbaleri „Polimlja“ su, najpre, „najveći uspeh u istoriji kluba“ ostvarili 1989. godine plasmanom u Jedinstvenu srpsku ligu. Potom je „najvećem uspehu u istoriji“ najstarijeg prijepoljskog kluba najviše kumovalo istupanje hrvatskih klubova iz Prve i Druge savezne lige velike Jugoslavije. „Polimlje“ se te 1991. našlo u Južnoj grupi Treće savezne lige Tada se, prvi i jedini put, „Polimlje“ našlo i na tiketu Sportske prognoze. Jedan od ponuđenih parova za klađenje bio je i meč „Novi Pazar“ – „Polimlje“. Bila je to najkvalitetnija liga u kojoj je „Polimlje“ igralo, uprkos tome što je pet godina kasnije, opet ostvarilo „najveći uspeh u istoriji“.

Kao trećeplasirano u Srpskoj ligi – Zapad, „Polimlje-Voćar Lutka“ se proleća 1996. domoglo Druge savezne lige. Posle uspeha merenih i saveznim rangom, „Polimlje“ je dotaklo i dno. U sezoni 2007/08. takmičilo se u najnižem rangu – Zlatiborskoj okružnoj ligi. Danas je „Polimlje“ član Zone „Drina“. Rezultati nisu u dosluhu sa slavnom tradicijom i ambicijama kluba. Veće domete nameće i logistika oličena u zavidnoj sportskoj infrastrukturi koja pruža uslove za optimalan rad. Nova, mlada uprava kluba, predvođena predsednikom Rijadom Muškićem trudi se da „Polimlju“, postavljjući ga na nove osnove, vrati staru slavu.
Povodom obeležavanja ovog velikog jubileja naša produkcija je u saradnji sa upravom kluba i uz pomoć opštine Prijepolje napravila dokumentarni film o ovdašnjem fudbalskom klubu.
PP Media

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *