Nova školska godina počela uz veće prisustvo policije – bezbednost učenika i prosvetara krajnji cilj

Prijepolje – Početkom svake školske godine policija preduzima sve mere i cilju povećanja bezbednosti učenika i profesora. Tim povodom, prijepoljska policija održala je niz sastanaka sa predstavnicima Školske uprave iz Užica i direktorima svih osnovnih i srednjih škola iz Prijepolja, Priboja i Nove Varoši, na kojima je konstatovano da je stanje bezbednosti zadovoljavaljuće.

Foto: A.Rovčanin

– Na sastancima smo izvršili detaljnu analizu stanja bezbednosti u svim školama, u protekloj školskoj godini gde smo konstatovali da je stanje bezbednosti u ove tri opštine na zadovoljavajućem nivou. Takođe, je dogovoreno da će policija obezbeđivati sve škole od 1. septembra i da će policijski službenici biti prisutni pre, za vreme trajanja nastave i nakon okončanja časova u obe smene. Između predstavnika Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva prosvete dogovorene su zajedničke aktivnosti koje će biti realizovane počev od septembra meseca, a tiču se bezbednosti u svim školama – kaže načelnik Odeljenja policije PU Prijepolje Dejan Bugarin.

Načelnik Odeljenja policije PU Prijepolje Dejan Bugarin, foto: A.Rovčanin

MUP u poslove bezbednosti u školama uključuje sve linije rada, pored policije opšte nadležnosti u realizaciju ovog zadatka uključeni su predstavnici kriminalističke i saobraćajne policije .

– Sa rukovodstvima osnovnih i srednjih škola dogovorene su zajedničke aktivnosti u predstojećem periodu, a tiču se sprovođenja nastave i nekih edukativnih programa, a vezani su za bezbednost učenika i škola – naglasio je Bugarin i posebno apostrofirao projekat “ Zajedno i bezbedno kroz detinstvo” namenjen učenicima osnovnih škola čija realizacija počinje u septembru.

Policija i prosveta imaće stalnu komunikaciju a sve u cilju identifikacije rizika i pretnji koje mogu ugroziti bezbednost dece.

– Jedino zajedničkim snagama možemo postići konačan cilj, a to je potpuna bezbednost učenika, zaposlenih kao i bezbednost školske imovine – zaključio je Dejan Bugarin.

PP Media