Opštinsko rukovodstvo obilazi prosvetne ustanove u Prijepolju – bolji uslovi za đake i prosvetare

Prijepolje – Povodom početka nove školske godine, najuže rokovodstvo opštine Prijepolje obišlo je Ekonomsko trgovinsku školu, gde se od 1. septembra nastava obavlja u jednoj smeni. Opštinski zvaničnici posetili su i dve osmoljetke, školu „Milosav Stiković“ u Ratajskoj i „Mihailo Baković“ u Seljašnici.

Foto: A.Rovčanin

Adaptiranjem četiri nove učionice, tokom letnjeg raspusta, stekli su se uslovi da đaci Ekonomsko trgovinske škole u Prijepolju, od 1. septembra nastavu pohađaju u prvoj smeni. Takođe, obezbeđen je i dodatni autobuski prevoz za sve učenike.

– Osnovni benefit rada u jednoj smeni dobijaju učenici. Oni će imati sada više vremena da organizuju i prilagode svoje obaveze nastavnim i vannastavnim aktivnostima. Takođe, škola će imati značajne uštede na energentima, sredstvima za čišćenje i drugim bitnim elementima vezanim za samu nastavu. Veliku zahvalanost dugujemo opštini Prijepolje, zato što su oni imali razumevanja za sve to – kaže Irmedin Кordić, direktor Ekonomsko trgovinske škole.

Foto: A.Rovčanin

Opština Prijepolje je obezbedila tri miliona dinara za sanaciju učionica i drugih prostorija, koje su renovirane ovog leta u Ekonomsko trgovinskoj školi. Predsednik opštine Drago Popadić ističe da će u narednim danima pratiti da li autobuske linije funkcionišu na vreme te da li ima potrebe za uvođenjem novih linija zbog jednosmenske nastave.

 – Prema informacijama koje smo dobili od prosvetnih radnika benefit od prelaska na jednosmenski rad podjednako imaju i đaci i profesori. Narednih dana pratićemo da li ima potrebe za uvođenjem dodatnih autobuskih linija i da li prevoz funkcioniše onako kako treba – navodi Popadić.

On dodaje da su svi đaci prvaci u Prijepolju dobili besplatne rančeve i po 10 hiljada dinara za nabavku udžebenika, a da je plan da od naredne školske godine ovu pomoć dobiju svi učenici.

Nakon obilska Ekonomsko trgovinske škole, opštinsko rukovodstvo obišlo je osmoljetke u Ratajskoj i Seljašnici.

PP Media