Država ulaže u Sopotnicu, asfaltira se put i gradi pešačka staza

Prijepolje – Država će sa 1,8 miliona dinara finansirati, preko ministasrtva zaštite životne sredine, uređenje postojeće pešačke staze u zaštićenom području Sopotnica. Predsednik opštine Drago Popadić i resorna ministarka Irena Vujović, potpisali su u petak ugovor o dodeli podsticajnih sredstava iz fonda za očuvanje i zaštitu biološke, predeone i i geološke raznovrsnosti u 2023. godini.

Foto: A.Rovčanin

Ovo neće biti jedino ulaganje u Sopotnicu, koja je prema ocenama mnogih najveći turistički adut Prijepolja. Naime, uskoro će početi asfaltiranje prvih 7 kilometara puta, od predviđenih 14, koji će spojiti modenom saobraćajnicom ovaj “turistički biser” sa Divcima i magistralnim putem, čime će ljubiteljima prirode biti znatno olakšan prilaz do čuvenih vodopada.

Šest lokalnih samouprava, među kojima je i Prijepolje, stavljena su na raspolaganje podsticajna sredstva za projekte očuvanja i zaštite biološke, predeone i geološke raznovrsnosti u zaštićenim područjima na njihovim teritorijama. Ukupna vrednost podsticaja iznosi 45 miliona dinara.

Drago Popadić i ministarka Irena Vujović, foto: Vlada Srbije

Predsednik opštine Prijepolje Drago Popadić, navodi da se dugo vremena nije ulagalo u Sopotnicu. On kaže, da će popred obnove pešačke staze uskoro početi i sanacija puta, koji će biti rekonstruisan prema nalogu predsednika države Aleksandra Vučića.

– Zahvalan sam državi što izdvaja novac i ulaže u modernizaciju infrastrukture u našoj opštini. Trenutno se radi tehnička dokumentacija za asfaltiranje prvih sedam kilometra puta, koji će početi da se radi od trafostanice u Sopotnici prema Divcima, i to će biti završeno pre zime. Zatim nastavljamo drugih sedam kilometara, kao što je i obećao predsednik Vučić – istakao je za “PP Mediju” Drago Popadić.

Promenjene dotrajale daske na mostu u Lučicama, foto: PP Media

Kao uvertira, velikim radovima o trošku opštine, zamenjene su dotrajale daske na mostu u Lučicama i okrpljen je oronuli put koji vodi ka Sopotnici.

PP Media