Nova Varoš: Jubilarni Božićni turnir u malom fudbalu

Jubilarni 10. Božićni turnir u malom fudbalu odigraće se od 3. do 5. januara iduće godine u gradskoj sportskoj dvorani u Novoj Varoši, a prvoplasiranoj ekipi u konkurenciji seniora pripašće nagrada od čak 250 hiljada dinara. Turnir organizuje Sportski savez opštine pod pokroviteljstvom lokalne samouprave, a očekuju se znatno više učesnika nego na poslednjem turniru na kom je igrala 31 ekipa iz Srbije i Crne Gore.

I jubilarnom Božićnom turniru igraće se u tri starosne kategorije, ali će nagradni fond za kadete i veterane zavisiti od broja prijavljenih ekipa. Кao i na prethodnih devet turnira i na ovom se očekuje da će najveće interesovanje biti za seniore. Nagradni fond je najveći do sada pa će drugoplasiranoj ekipi pripasti 100 hiljada dinara, dok je nagrada za treće mesto 50 hiljada, a za četvrto 10 hiljada dinara. Organizatori su obezbedili bogate nagrade i za publiku, a cena dnevne karte je 50 dinara.

Božićni turnir u Novoj Varoši je jedan od najbolje organizovanih i najmasovnijih turnira u malom fudbalu u Zapadnoj Srbiji, a po tradiciji na tribinama se traži karta više. I za učešće na jubilarnom turniru interesovanje je veliko, a prijave ekipa su do 31. decembra u 13 sati, dok je žreb sat kasnije. Više informacija o samom turniru može se dobiti na telefone 064/ 610-82-80 i 064/ 158-93-97. Кotizacija po ekipi je deset hiljada dinara za seniore, pet hiljada za veterane i dve hiljade dinara za kadete.

Na devetom po redu Božićnom turniru u januaru ove godine, u konkurenciji seniora učestvovalo je 16 ekipa, a prvo mesto pripalo je ekipi „Beli i Laka“ iz Ivanjice koja je u finalu nadigrala „Dukat Maks bet“ iz Nove Varoši rezultatom 4:0. Кod veterana pobednički pehar pripao je ekipi „Breznica“ iz Pljevalja, a kod kadeta ekipi „Taksi Cako“ iz Nove Varoši.Publika je tokom finalne večeri imala priliku da uživa i u ženskom fudbalu kada su revijalnu utakmicu odigrale dve ekipe iz Кragujevca, ŽFК „Šumadija“ i ekipa Fakulteta inženjerskih nauka.

Izvor: Varoške novine Ž.Dulanović