Nova Varoš: Novac za 27 udruženja građana

Nova Varoš – Iz budžeta opštine Nova Varoš biće sufinansirano 27 projekata udruženja civilnog sektora iz oblasti socio-humanitarnog rada, poljoprivrede, protivpožarne zaštite, kulture i zaštite životne sredine, a za te namene iz lokalne kase izdvojeno je 5,3 miliona dinara.

Potpisani ugovori sa organizacijama civilnog društva, foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

Prema rečima zamenika predsednika opštine, Branka Bjelića, opština Nova Varoš kontinuirano ulaže u rad civilnog sektora. Tokom poslednjih 6 godina, iz opštinske kase izdvojeno je 57 miliona dinara za sufinansiranje i realizaciju 41 projekta udruženja građana.

Branko Bjelić, zamenik predsednika opštine Nova Varoš, foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

– Nadam se da ćemo nastaviti uspešnu saradnju i narednih godina. Cilj je da u budućnosti još više podržavamo projekte civilnog društva, kako bi rešavali krucijalne probleme sa kojima se suočavaju graađani – istakao je Bjelić.

Najviše udruženja za budžetski novac konkurisalo je iz socio-humanitarne oblasti i poljoprivrede. Iznosi sredstava kojima je opština Nova Varoš podržala udruženja civilnog sektora koja deluju na njenoj teritoriji kretala su se od minimalnih 50 hiljada do 875 hiljada dinara koliko je dobilo Udruženje proizvođača jagodičastog voća „Zlatni breg“  za projekat “Unapređenje voćarstva na teritoriji opštine Nova Varoš”.

– Ovo je značajan projekat preko kojeg će se podeliti 100 000 sadnica maline sorte vilamet za 50 mladih registrovanih poljoprivrednih proizvođača. Svaki od njih moći će da osnuje zasad od 10 ari zemlje pod malinom. Jedna četvoročlana porodica može sama obrađivati 10 ari malina i na taj način ostvariti dodatni prihod za svoj kućni budžet naglasio je Branko.

Za regionalno Udruženje multiple skleroze Zlatiborskog okruga Užice, opštinski novac mnogo će značiti.

– Nažalost, broj obolelih od multiple skleroze je sve veći. Mi smo tu da im pomognemo da se suoče sa istinom i da nastave da žive. Opština Nova Varoš je uočila naš trud i finansijski nas podržala još prvi put kada smo im se obratili. Od tada je naša saradnja konstantna i hvala im na tome – istakla je Draga Petković ispred ovog udruženja.

PP Media

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *