Babić:Nije dobro pravljenje jednonacionalne vlasti, blaga prednost SDP-u u formiranju buduće većine

Prijepolje – Gostujući na lokalnoj televiziji, Vladimir Babić, prvi na listi za predsednika opštine Prijepolje ispred koalicije okupljene oko SNS, kazao je da je pred same izbore Srpska napredna stranka u gradu na Limu, napravila krupne rezove u partiji i sklonila sve one koji nisu dobro radili u minulom periodu.

Vladimir Babić prvi čovek prijepoljskih naprednjaka, foto: A.Rovčanin

Međutim, on smatra, da to isto nisu učinile druge partije sa kojima su naprednjaci činili vlast u Prijepolju tokom prošle četiri godine.

Kada je reč o formiranju postizborne koalicije Babić navodi da nije dobro pravljenje jednonacionalne vlasti, i da će najverovatnije naprednjaci buduću većinu praviti sa jednom velikom bošnjačkom partijom.

– Mislim da je ovo jedna od korektnijih kampanja, svi akteri na političkoj sceni ponašaju se korektno. Blagu prednost partiji sa kojom ćemo formirati buduću vlast u Prijepolju dajem našem koalicionom partneru sa republičkog nivoa Sandžačkoj demokratskoj partiji, jer već sa njima na republici imamo koaliciju i prirodno je da prvo razgovaramo sa njima – naveo je između ostalog Babić.

Iako je odgovarajući na novinarsko pitanje, sa kim nikako ne bi pravio buduću vlast, Babić kazao da takva stranka ne postoji, malo ko u gradu na Limu, veruje da će on i čestiti ljudi koji sada vode SNS, nakon izbora sedeti na istoj strani stola, sa onima čiji su direktori i službenici hapšeni zbog koruptivnih radnji a lider partije optuživan da je preko raznih „tetkinih firmi“ izvlačio novac iz lokalnog budžeta u sopstveni džep.

PP Media