Nova Varoš obeležava Dan opštine

Nova Varoš – Nova Varoš danas proslavlja opštinski praznik, datum kada je slavna Javorska brigada 1912. godine oslobodila zlatarski kraj od viševekovne vladavine Otomanskog carstva.

Foto: A.Rovčanin

Centralni događaj obeležavanja Dana opštine je svečana Akademija u Domu kulture, a proslavu će ovog puta obeležiti bogat i raznovrstan umetnički program.

Proslava 1. novembra započinje u podne odavanjem počasti ratnicima poginulim u balkanskim i Prvom svetskom ratu polaganjem cveća i venaca na spomen-obeležja na gradskom Trgu. Istog dana, u 17.00 časova, u galerijskom prostoru Doma kulture biće otvorena izložba “Zlatarska paleta”.

Od 20 časova u Gradskoj školskoj dvorani biće odigrana prijateljska futsal utakmica između KMF “Zlatar 033” i KMF “Novi Pazar”:

– Svečana akademija povodom Dana opštine zakazana je za 18 sati. Nakon obraćanja i besede predsednika opštine Radosava Vasiljevića, uslediće tradicionalna dodela novčanih nagrada najuspešnijim studentima i učenicima, kao i plaketa i priznanja zaslužnim pojedincima i kolektivima – kaže pomoćnica predsednika opštine za privredu i lokalni ekonomski razvoj Marijana Đokić.

PP Media