Nova Varoš: Otvoren “Zlatarfest” očekuje se rekordna poseta

Zlatarfest, četvrti po redu, u organizaciji Turističko – sportskog centara Zlatar, pod pokroviteljstvom opštine počeo je sinoć u Novoj Varoši i trajaće do 31. jula. Ova manifestacija objediniće niz tradicionalnih mini-manifestacija koje promovišu privredne i turističke potencijale ove opštine. Organizatori manifestacije ističu da očekuju da će tokom trajanja Zlatarfesta Novu Varoš i Zlatar posetiti oko 50 hiljada gostiju.

Nova Varoš očekuje rekordnu posetu na  Zlatarfestu

Nova Varoš očekuje rekordnu posetu na Zlatarfestu

Iako vremenski uslovi nisu išli na ruku organizatoru, više hiljada posetilaca okupilo se na centralnom gradskom trgu u Novoj Varoši prilikom otvaranja ovogodišnjeg Zlatarfesta. Novovarošani koji žive i rade van svog rodnog grada svoj godišnji odmor planiraju upravo za vreme trajanja ovog festivala . Ovu “varošicu” rado posećuju i gosti iz drugih gradova.
Direktorka Turističko-sportskog centra „Zlatar“ Ivana Novaković, kaže da je „Zlatarfest“ manifestacija koja je kreirala vizuelni identitet opštine Nova Varoš.
“Efekti ove manifestacije su zaista nemerljivi, kako kada je u pitanju promocija Zlatara i novovaroškog kraja, tako i kada je u pitanju afirmacija turizma u širem kontekstu. Mi smo se potrudili da osmislimo bogat kulturno–umetnički i zabavni program“, rekla je Novaković.
Ivana Novaković direktorka TSC "Zlatar" Nova Varoš, foto: www.ppmedia.rs

Ivana Novaković direktorka TSC „Zlatar“ Nova Varoš, foto: www.ppmedia.rs

Tokom trajanja manifestacije, posetioci će imati priliku da vide sve potencijale Nove Varoši, kada je reč o turizmu, poljoprivredi, gastronomiji i svim drugim potencijalima koje Nova Varoš ima u izobilju, rekao je predsednik opštine Nova Varoš Branko Bjelić otvarajući Zlatarfest.
“Vrlo teško je vratiti se na turističku kartu Srbije, a da ne govorim Evrope”, rekao je Bjelić, dodajući da sa “Zlatarfestom” , Nova Varoš dobija svoj brend.
Branko Bjelić predsednik opštine Nova Varoš, foto: www.ppmedia.rs

Branko Bjelić predsednik opštine Nova Varoš, foto: www.ppmedia.rs

Publika okupljena na gradskom trgu sinoć je imala priliku da uživa u koncertu Kikija Lesandrića dok je za večeras planiran koncert novosadske pop dive Nataše Bekvalac.
PP Media