Nova Varoš: Paketići i novčana pomoć za 83 mališana

Opštinski centar za socijalni rad je i ove godine uoči božićnih praznika paketićima je obradovao mališane čiji su roditelji slabijeg materijalnog stanja. Na svečanosti, održanoj pre nekoliko dana u prostorijama Doma kulture, predstavnici Centra su za 83 mališana uzrasta do navršenih 15 godina podelili paketiće u vrednosti od po 800 dinara, uručivši im, tom prilikom, i jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od po 2.500 dinara. Ukupna vrednost poklona je blizu 274.000 dinara.

– Želimo da sva deca osete prazničnu atmosferu i bar na kratko zaborave na finansijske probleme sa kojima se suočavaju njihove porodice. Znamo da je ovo simbolična pomoć, da su potrebe socijalno ugroženih mnogo veće, ali smo ovim skromnim darivanjem hteli da pošaljemo poruku da niste zaboravljeni – kazala je mališanima i prisutnim roditeljima direktorka Centra Jelena Leković.

Paketići za socijalno ugrožene mališane, kao i jednokratna novčana pomoć, obezbeđeni su iz budžeta opštine Nova Varoš za 2017. godinu, a Centar ih je poklonio u okviru svojih redovnih godišnjih aktivnosti. Lokalna samouprava je, inače, tokom ove godine za različite vidove jednokratne socijalne pomoći izdvojila sredstva od oko 6 ,5 miliona dinara.
Izvor: PP Media i Varoške novine