Vredna donacija prijepoljskoj bolnici

Udruženja Rumelisiad iz Turske doniran je zamrzivač za skladištenje derivata od krvi Službi za transfuziju krvi Opšte bolnice u Prijepolju, čija vrednost iznosi više od 3 hiljade evra. Kako ističu u ovoj službi zamrzivač je nešo što im je bilo jako neophodno obzirom da su do sada zalihe krvi čuvali u zamrzivaču za hranu.
Nakon vredne donacije kroz koju je udruženje privrednika iz Burse pomoglo rekonstrukciju OŠ „Dušan Tomašević Ćirko“ u Velikoj Župi stigla je i donacija Opštoj bolnici u Prijepolju. Zamrzivač vredan više od 3 hiljade evra koristiće Službi za transfuziju krvi. Iz transfuzije ističu da će im ovaj zamrzivač u mnogome olakšati rad, a da se pre svega njegov značaj nalazi u bezbednosti pacijenata.
„Do sada smo derivate od krvi čuvali u zamrzivaču za hranu, gde je bila potrebna stalna kontrola i strepnja, jer je i mogućnost čuvanja bila ograničena na samo par meseci. Ovaj zamrzivač obezbeđuje čuvanje od tri godine“, kazala je načelnica Službe za transfuziju krvi Sabina Mehonić.
Posle ove donacije Odeljenje za transfuziju krvi u prijepoljskoj Bolnici ima svu potrebnu aparaturu za nesmetano funkcionisanje, što je od velikog značaja za sve građane koji koriste usluge transfuzije, istakao je predsednik opštine Prijepolje Emir Hašimbegović.
Udruženje tirskih privrednika Rumelisiad je prošle godine u rekonstrukciju škole u Velikoj Župi uložilo oko 36 hiljada evra, prema rečima predstavnika ovog udruženja Murča Obućine donacija će biti još, ali je potrebno da različite institucije iz Prijepolja stanu u red sa zanimljivim projektima.
„Ono na šta treba staviti akcenat kada je u pitanju saradnja opštine Prijepolje sa udruženjem Rumelisiad jeste privredna saradnja“, dodao je on.
Udruženje Rumelisiad iz Burse broji preko 300 uspešnih privrednika, jedan od njih je i Zarif Alp, odnosno Zifo Kajević poreklom iz Prijepolja zahvaljujući kome je sradnja opštine Prijepolje sa pomenutim udruženjem i počela.
PP Media