Nova Varoš – Prijepolje : Mećava po beharu

Sneg koji od sinoć pada u Novoj Varoši i Prijepolju dostigao je visinu u planinskim predelima od 30 santimetara. Saobraćaj se odvija usporeno po mokrim i klizavim kolovozima, svi magistralni putni pravci su prohodni, problema ima u višim predelima Zlatara. Pojava magle smanjuje vidljivost i dodatni je razlog za pojačan oprez kod vozača.
Dejan Grbić, rukovodilac Odeljenja za investicije opštinske uprave Nova Varoš, kaže da se putni pravci održavaju prema prioritetima te da je kritično u selima Božetići, Bela Reka i Jasenovo gde je visina iznosi snega više od trideset santimetara.

Sneg usporio saobracaj u Prijepolju i Novoj Varosi, foto: www ppmedia.rs


Mokar i vlažan sneg napravio je probleme i voćarima ovog kraja. Šef Odeljenja poljoprivredne stručne službe u Prijepolju Ifet Hamzić ističe da je sneg ugrozio voće koje je u fazi cvetanja i pupoljaka te da je naročito u opasnosti koštunjičavo voće.

Vocar Hasan Hasanagic uklanja sneg iz vocnjaka, foto: www.ppmedia.rs


Hasan Hasanagić voćar iz Prijepolja kaže da sluša savete stručnjaka ali isto tako kaže da ga je i višedecenijsko iskustvo naučilo da i sam primeni neke od mera koje stručnjaci nisu skloni da predlože, pa je tako od ranog jutra u svom voćnjaku i uklanja sneg sa stabala šljive, kajsije, trešnje i višnje.
PP Media