Nova Varoš: Rančevi i školski pribor za đake prvake

Članovi SDP OO Nova Varoš u saradnji sa Udruženjem građana “Otvorena ruka” iz Novog Pazara polaznicima prvog razreda osnove škole podelili su rančeve sa školskim priborom.
– Smatramo da smo na najlepši mogući način obradovali mališane pred prvi dan škole i Kurban Bajram. Želimo im uspešno školovanje i nadamo se da smo bar malo olakšali roditeljima pripreme pred polazak u školu. Osmesi na dečijim licima su nam najljepša satisfakcija za naš ovakav potez – kazao je predsednik OO SDP Nova Varoš Alija Mujagić.

On je svim bošnjacima uputio čestitku povodom Kurban bajrama u kojoj se kaže:

– Danas počinje Kurban-bajram ili Hadži-bajram, islamski praznik prinošenja žrtve, jedan od dva najznačajnija praznika u Islamu. Za ovaj praznik očevi i majke bogato daruju svoju decu i najmlađu rodbinu, a žene pripremaju bogatu trepezu za goste. U ovim trenucima naše su misli sa hadžijama u Mekki, ponosni smo na njih i zajedno sa njima izgovaramo reči kojima veličamo Gospodara. Neka mubarek dani Kurban bajrama donesu zdravlje, sreću i radost, proslavite ga u krugu porodice, prijatelja i komšija u duhu naše bošnjačke tradicije i običaja. Najveći i najlepši poklon od Boga je porodica, zato je nemojte zanemariti u ovim bajramskim danima. Setite se komšija i prijatelja i podelite radost Bajrama sa svima. U svoje ime i u ime OO SDP Nova Varoš Bajram šerif mubarek olsun – kaže se u čestitci Alije Mujagić.
PP Media

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *