Nova Varoš: SDP „TRN“ U OKU

U našu redakciju stiglo je saopštenje Alije Mujagića predsednika SDP OO Nova Varoš u kojem se kaže:
„Zahvaljujem se u svoje lično ime i u ime članova odbora na podršci listi SDP za Novu Varoš.
Nakon naše mirne i fer kampanje u kojoj su nas svi napadali, pa čak i na dan izbora kupovali bošnjačke glasove, ostali smo dostojanstveni. Osvojen je jedan odbornički mandat, kojim i jesmo i nismo zadovoljni. Tokom protekla dva dana članovi OO SDP su bili pod velikim pritiskom. Praćeni su i presretani kako bi im se ponudila koalicija i vlast. Pored svega toga uložen je i prigovor na konačne izborne rezultate i traženo je da se ponovo broje neupotrebljeni i nevažeći listići kao i SAMO glasovi za Sandžačku demokratsku partiju.
Zašto? Kome to smetamo? Kome to smetaju bošnjaci i naš jedan odbornik?
Da li je problem što su za nas glasali pripadnici srpske nacionalnosti kako u čaršiji tako i u seoskim područjima? Izgleda da Bošnjaci mogu da glasaju za srpske liste, ali je problem što Srbi glasaju SDP.
Na našoj listi su časni i pošteni ljudi koji među svojim prijateljima imaju i Bošnjake i Srbe, kojima nije problem da nam daju podršku. Mi nismo od juče u Novoj Varoši.
Ja, kao predsednik i članovi OO Sandžačke demokratske partije ponosni smo što smo Bošnjaci.
Ponosni smo što su za našu listu glasali i Bošnjaci i Srbi.
Ponosni smo što živimo u Novoj Varoši i što ne delimo ljude po verskoj i političkoj pripadnosti, već samo na dobre i loše. Ponosni smo što među prijateljima imamo i Bošnjake i Srbe, što živimo u multietničkoj sredini i naravno najviše se ponosimo svojim poštenjem.“
PP Media