Nova Varoš: Skupštinsko zasedanje počelo bez prisustva opozicije

Skupština opštine Nova Varoš započela je treću po redu sednicu lokalnog parlamenta. Na predloženom dnevnom redu našlo se 13 tačaka. Sednici ne prisustvuju odbornici opozicije (SNS, SPS,PUPS i SDP).
Uprkos tome što je predsednica Opštinske izborne komisije Jelena Leković podnela ostavku na ovo mesto kao i veliki deo članova komisije, sa današnje sednice na predlog većine, povučene su dve tačke dnevnog reda, odnosno predlog rešenja o razrešenju predsednika Opštinske izborne komisije i njegovih članova i imenovanja nove Komisije.
Za novog sekretara SO umesto Merhile Divac, koja je na prošloj sednici podnela ostavku, skupština je za „v.d“ sekretara izabrala Danijelu Popadić.
Odbornici većine usvojili su predlog da naknada za rad odbornika ovog lokalnog parlamenta bude deset hiljada dinara po skupštinskom zasedanju, što je mozda i najveći iznos naknade po jednom skupštinskom zasedanju u celoj Srbiji.
Jelić Milana, prosvetni radnik, izabrana je za vd direktora Biblioteke Jovan Tomić.
Skupština je poništila Odluku privremenog ograna o likvidaciji Direkcije za izgradnju Nove Varoši i za vd direktora izabrala Dejana Grbića umesto dosadašnjeg likvidacionog upravnika Miroljuba Šaponjića.
PP Media