Nova Varoš: Teretana pod vedrim nebom

Nova Varoš – U okviru sportskog kompleksa u Naselju svečano je otvorena moderna teretana na otvorenom čiju su izgradnju i opremanje Ministarstvo omladine i sporta i Opština Nova Varoš pomogli sa 2,1 milion dinara. Teretana, smeštena iznad košarkaškog terena „Nemanja Nedović“  ima 11 sprava za vežbanje. Njena izgradnja osmišljena je u okviru projekta „Treningom se dokaži i rekreaciju pokaži“, koju je  realizivalo opštinsko odeljenje za lokalni ekonomski razvoj, izgradnju i projektovanje i Кancelarija za mlade.

Idealno mesto za vežbanje, foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

– Iskreno se nadam da će ova teretana poslužiti svima nama, tako što ćemo svoje slobodno vreme moći da provodimo na jednom ovakvom mestu uz rekreativne aktivnosti. Takođe, želela bih da stavim akcenat da smo svi mi odgovorni za očuvanje teretane, kao i ostalih sadržaja u našem gradu, kako bi ih i budući naraštaji nasledili – kazala je koordinatorka Kancelarije za mlade Aleksandra Todorović.

Teretanu je simbolično u rad pustio  prvi čovek opštine Radosav Vasiljević. On je naveo da je ovo samo početak ulaganja u segmentu sportskog turizma.

Foto: A.Rovčanin

– Teretana na otvorenom biće na dobrobit dece, sportista i rekreativaca. Ona je samo prvi projekat koji realizujemo tokom letnjih meseci u našoj opštini. Uskoro kreće i izgradnja fudbalskog terena na Zlataru – istakao je Vasiljević.

Nakon što je otvorena teretana, na gradskom trgu je održan javni trening, u okviru projekta „Aktivna Srbije,  na kom je više stotina rekreativaca vežbalo.

Javni trening na otvorenom, foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

Projekat Aktivnija Srbija ima zadatak da podigne svest građana o značaju fizičke aktivnosti, o tome koliko je ona važna za očuvanje zdravlja, i koliko, na kraju krajeva, doprinosi lepšem i zdravijem životu.

PP Media

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *