Nova Varoš: Usvojen budžet za narednu godinu

Budžet opštine Nova Varoš za iduću godinu iznosiće oko 735 miliona dinara. Predsednik opštine Radosav Vasiljević kaže da je on razvojni te da je najviše sredstava opredeljeno za nove investicije i na razvoj turizma. Sa druge strane opozicija kritikuje budžet i smatra da u njemu nema velikih kapitalnih projekata. Pored usvajanja budžeta u opširnom dnevnom redu, pred odbornicima se našao i zahtev radnika Sloge A.D. za finansijskom pomoći, jer platu nisu primili više od pola godine pa sada prete štrajkom glađu.

Odbornici Skupštine opštine Nova Varoš usvojili su budžet za narednu godinu. Najviše sredstava biće utrošeno za realizaciju krupnih infrastrukturnih projekata, ni ovoga puta nije zanemaren razvoj turizma pa će veliki deo opštinskog kolača otići i na ovu granu. Predsednik opštine Radosav Vasiljević kaže da se vodilo računa o svakom dinaru poreskih obveznika koji će biti utrošen.

– Možemo se pohvaliti sa mnogim krupnim projektima koji se nalaze u budžetu za iduću godinu. Izgradnja kružnog toka na Branoševcu, zatim početak gradnje prvog kilometra puta od od Branoševca prema Zlataru i dalje ka Sjenici, uređenje Trga vojvode Petra Bojovića samo su neke od investicija koje planiramo da realizujemo tokom naredne godine – ponosno ističe Vasiljević.

Opozicija smatra da budžet nije razvojni, da nema krupnih projekata kao i da je ključni problem to što nedostaje vizija ljudima koji vode opštinu pa se ne može naslutiti kako će se ova sredina u budućnosti razvijati.
– Kreativnosti u budžetu nema. Ovo nije razvojni budžet kako predstavnici vlasti tvrde. Mi kao lokalna samouprava nemamo kadrovskog kapaciteta i to je suštinski problem za dalji razvoj opštine – smatra šef odborničke grupe Demokratske stranke Slaviša Purić.

U skupštinski dnevni red je uvrštena i tačka vezana za zahtev radnika nekadašnjeg giganta u proizvodnji hidrauličnih dizalica Sloge A.D. koji su sada na rubu egzistencije jer više od pola godine platu nisu primili. Oni su zatražili pomoć opštine u rešavanju nagomilanih problema.

Bivši direktor Sloge A.D., a sada dobornik Zoran Đokić ističe da je firma imala perspektivu i ugovorene poslove međutim i to da je nepostojanje kvalitetnog vođe doprinelo da preduzeće krene stranputicom.

Odbornici su usvojili i izveštaje o radu i planove i programe poslovanja za iduću godinu nekoliko javnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač lokalna samouprava. Sednica je prekinuta oko 19i30 časova, odnosno tek poštio je usvojen budžet za iduću godinu, nastavak zasedanja predviđen je za sredu 27. decembra.
PP Media

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *