Nova Varoš: Voda iz gradskog vodovoda ispravna za piće

Nova Varoš – Voda iz gradskog vodovoda u Novoj Varoši je higijenski ispravna i može se bez bojazni koristiti za piće. To tvrde u Кomunalnom preduzeću „3. septembar“ demantujući glasine sa društvenih mreža koje su poslednjih dana uzbunile javnost u gradu na padinama Zlatara.

Ispravna voda iz gradskog vodovoda, foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

Prema tvrdnjama jedne  Novovarošanke, iznetim na Fejsbuku, u gradskom vodovodu je pronađena bakterija ešerihija koli, ali se zagađenje krije od građana.

-To jednostavno nije tačno. Gradska voda je ispravna i za piće, što pokazuje i poslednji izveštaj nadležnog Zavoda za javno zdravlje iz Užica, urađen na osnovu analize uzoraka uzetih 29. avgusta na četiri kontrolna mesta koja pokrivaju ceo grad. Uzorci od 2. septembra se još uvek obrađuju, ali nema sumnje da će i oni biti ispravni – kaže Suzana Šuljagić, direktorka Кomunalnog preduzeća „3. Septembar“.

Žitelji Nove Varoši smatraju da je voda koju koriste iz gradskih slavina ispravna i da razloga za brigu nemaju. 

– Na društvenim mrežama može da piše ko šta hoće. Voda koju pijemo ispravna je za piće u to sam uveren – kaže Miloš Boranijašević.

Кako bi demantovali glasine, komunalci su na svom zvaničnom sajtu objavili rezultate poslednjih analiza, u kojima stoji da su svi uzorci vode uzeti u prošli četvrtak higijenski ispravni. Uzorci koji su analizirani uzeti su u Dečijem vrtiću „Paša i Nataša“, mesari „Tucović“ i RH Centru „Zlatar“, kao i na postrojenju Šaponjića vrelo u Draževićima.

PP Media i Varoške novine

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *