Industrijski park u Priboju dobija novu vodovodnu i hidrantsku mrežu

Priboj – Slobodna zona Priboj za dva meseca dobiće novu vodovodnu i hidrantsku mrežu, zahvaljujući Programu evropske podrške razvoju opština, EU PRO.

Radovi na izgradnji hidrantske mreže u Slobodnoj zoni

Prema rečima Milomira Lučića, direktora industrijskih parkova, u Slobodnoj zoni Priboj stvaraju se uslovi za još bolje funkcionisanje postojećih, ali i budućih investitora.

“Vodovodna i hidrantska mreža urađena je početkom 80. tih godina prošlog veka, ali je dotrajala, pa je neophodna izgradnja nove za šta se konkurisalo kod evropskih fondova. Projekat je vredan 349 668 evra, a 20 odsto sredstava izdvojila je opština. Realizacija projekta počela je ove sedmice, a radovi bi trebalo da budu završeni do kraja oktobra “,kaže Lučić za agenciju RINA.

Lučić dodaje da će u postojeće kanale dužine 3500 do 4000 metara biti postavljene nove cevi, jedne za vodovodnu, a druge za hidrantsku mrezu, a biće iskopano 1000 metara novog kanala kako bi se sve privelo nameni.

“Izgradnja potpuno nove vodovodne i hidrantske mreže u Slobodnoj zoni Priboj poboljšaće kapacitete vodosnabdevanja, smanjiti gubitke i povećati nivo protivpožarne zaštite za sadašnje, ali i buduće investitore u ovom delu Priboja” ,očekuje Lučić.

Izvođač radova “Hidromaks” iz Bajine Bašte ima rok od 60 dana da završi radove.

Rina i PP Media