Nova Varoš: Zbog snega vanredno u sedam od 13 mesnih zajednica

Nova Varoš – Zbog snežnih nepogoda, u sedam od 13 mesnih zajednica na teritoriji opštine Nova Varoš uvedena je vanredna situacija. Odlukom Opštinkog štaba, vanredna situacija uvedena je na teritoriji gradske, kao i seoskih mesnih zajednica Božetići, Akmačići, Negbina, Draglica, Jasenovo i Bela Reka.

Vanredna situacija u sedam mesnih zajednica,foto: A.Rovčanin

U poslednja 24 sata palo je oko 40 centimetara novog snega koji je doneo brojne probleme. Snadbevanje električnom energijom je uredno, ali su od sveta odsečeni mnogi planinski zaseoci.

-Problem pravi vetar koji brzo zamete očišćeno, pa na pojedinim deonicama imamo smetove protiv kojih se nije moguće boriti vozama i traktorima, angažovanim na tim putnim pravcima. Dodatnu mehanizaciju potrebno je angažovati i za čišćenje grada. Narednih dana organizovaćemo akciju i na odvoženju snega sa gradskih ulica, a konačno će biti očišćeni i trotoari kao i pešačka staza od stadiona na Branoševcu prema naselju Šanac – kaže Branko Bjelić, zamenik predsednika opštine Nova Varoš.

Mehanizacija koja će biti angažovana po nalogu Opštinskog štaba za vanredne situacije, već danas će krenuti na teren.

-Svi oni će raditi na čišćenju snega po cenama iz poslednje javne nabavke sprovedene pre oko mesec dana. Izveštaj o njihovom radu, i utrošku sredstava biće dostupan javnosti- rekao je Bjelić.

Prema rečima nadležnih, plan zimskog održavanja puteva uskoro će pretrpeti mnoge izmene.

-Opština će pomoći Кomunalnom prduzeću da kanačno kupi mašinu za čišćenje trotoara, kao i da obnovi deo voznog parka. Među prioritetima prilikom čišćenja od iduće zime biće i turistička zona na Babića brdu. Radiće se i na izmeni režima saobraćaja na teritoriji grada u zimskom periodu jer trenutno imamo dosta problema prilikom čišćenja – kaže Bjelić.

Varoške novine