Novčana podrška za 11 prijepoljskih poljoprivrednica

Prijepolje – Jedanaest žena iz opštine Prijepolje dobiće bespovratna sredstva za nabavku opreme, mehanizacije i grla stoke za unapređenje proizvodnje na svom poljoprivrednom gazdinstvu. Sredstva za ovu namenu u iznosu od dva miliona dinara obezbedila je Vlada Srbije preko ministra bez portfelja zaduženog za populacionu politiku, a u okviru mera populacione politike, osnaživanja žena na selu i stvaranja pozitivne klime za roditeljstvo i rađanje dece. Pojedinačni iznos podsticajnih sredstava koji su korisnice mogle da ostvare kretao se od 160.000,00 do 200.000 dinara.

Ilustracija

Na Javni poziv, za  ostvarivanje  podsticaja za ekonomsko osnaživanje žena u oblasti ruralne ekonomije, za dodelu bespovratnih sredstava  ženama, nosiocima registrovanog poljoprivrednog gazdinstva starosti do 45 godina stigle su ukupno 32 prijave.

– Od toga četiri kandidatkinje su bile starije od 45 godina pa su pravilnikom i odbijene, tri dokumentacije  nisu razmatrane jer su bile nepotpune a 28 zahteva je obrađeno i bodovano po pravilniku koji je sačinila Komisija – kaže članica Opštinskog veća u Prijepolju Mirjana Bojović.

Prilikom raspodele Komisija je rangirala iznose tako da je ostalo 48 hiljada dinara za još jednu kandidatkinju koja je konkurisala za nabavku košnica i rojeva.

Sredstva su obezbeđena u okviru mera populacione plitike, osnaživanja žena na selu i stvaranja pozitivne klime za roditeljstvo i rađanje dece. Ugovor o sufinansiranju mera populacione politike zaključen je između Kabineta ministra bez portfelja zaduženog za populacionu politiku i opštine Prijepolje.

PP Media

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *