Novi asfalt u desetak novovaroških sela

Nova Varoš – U novovaroškom kraju ovog leta asfaltiraće se oko devet kilometara seoskih puteva, a posao su dobila tri preduzeća – iz Nove Varoši, Prijepolja i Užica. Za razliku od nekoliko prethodnih ove godine je bilo interesovanja putara, a ugovoreni radovi Opštinu će koštati blizu 45 miliona dinara.

Foto: Varoške novine

-Ukupno raspisani ugovori vredni su 44.528.000, od toga je do sada realizovano 17,2 miliona dinara. U narednom periodu u planu je realizacija ugovora u vrednosti od još 27.404.000 dinara – pojašnjava za „Varoške novine“ dr Branko Bjelić, zamenik predsednika opštine. On ističe da su radovi na asfaltiranju po selima u punom jeku, a da su prioritet putni pravci iz nerealizovanog prošlogodišnjeg plana i programa rada lokalne samouprave odnosno opštinskog odeljenja za investicije.

Putari preduzeća „Putevi Zlatar“, „ZM Užice“ i „Labud Plus“ iz Prijepolja pokrenuli su još pre mesec dana svu raspoloživu mehanizaciju na asfaltiranju puteva po selima. Tako je do sada postavljeno više od tri kilometra asfalta na desetak putnih pravaca, a na području sedam mesnih zajednica.

Nove deonice puta dobili su meštani Rutoša (500 metara, krak ka Marjanovićima, vrednost radova blizu tri miliona dinara), Radoinje (Lapčevići i Ćirkovići, u ukupnoj dužini od 550 metara i ukupnoj vrednosti od 3,8 miliona dinara), Drmanovića (kraci ka Drulovićima,Drobnjacima i Lojaničićima, ukupne dužine od 470 metara, a vrednosti od blizu 2,4 miliona dinara), Vraneša (300 metara duga deonica u Lečićima, radovi koštali 1,5 miliona dinara) , Štitkova (pola kilometra puta ka Vjetrovićima, vrednost investicije blizu tri miliona dinara) i Negbine (250 metara puta u Perišićima, posao od blizu 1,5 miliona dinara). Na području MZ Nova Varoš asfaltirana je pola kilometra duga deonica ka Hodžinoj steni. Ovi radovi su opštinsku kasu „olakšali“ za 2.705.000 dinara.

-Ako se izgradnja puteva nastavi planiranom dinamikom i vreme bude išlo na ruku putarima, do kraja ove građevinske sezone nešto više od pet kilometara novog asfalta postaviće se na još 13 putnih pravaca po selima, a u planu je i modernizacija dva kraka puta u prigradskom naselju Petlovac. Reč je deonicama ukupne dužine od 1.000 metara, čija izgradnja košta 5.040.000 dinara – najavljuje dr Bjelić.

Tako će se putarska mašinerija i u predstojećem periodu zahuktati na području MZ Akmačići, na deonicama glavnog puta ka Vilovima, Vrlanu, Paunovićima, Stanićima, Đokovićima, Živanovićima, Jadžićima, Matijevićima, Drulovićima. Ukupna dužina ovih putnih pravaca dostiže cifru od blizu tri kilometra, a vrednost investicija iznosi oko 17,5 miliona dinara. Meštani Ćirovića u Negbini mogu da računaju na novih 300 metara asfalta (vrednost posla blizu 1,7 miliona dinara), zaseoka Zagrađe u MZ Rutoši 200 metara (1,3 miliona dinara), žitelji Vraneša na 400 metara glavnog puta (radovi od 2,2 miliona dinara), dok će Miloševići u Draževićima dobiti pola kilometra asfaltne podloge (posao vrednosti od blizu 2,5 miliona dinara).

Varoške novine