Novi investitori u Slobodnoj zoni Priboj

Priboj – Slobodna zona Priboj, kao najmlađa, ali i najbrže rastuća u Srbiji, postoji od marta 2015, prostire se na 27 hektara a za kratko vreme postala je privredni zamajac opštine Priboj, i trenutno kroz osam firmi, zapošljava oko 500 radnika.

Slobodna zona Priboj, foto: PP Media

„Do sada je u potpunosti iskorišćen sav zatvoreni građevinski prostor, a zbog interesovanja novih investitora za poslovanje u Slobodnoj zoni Priboj, katastarski su ispracelisane i površine između pogona, koje su potencijalnim preduzetnicima ponuđene putem oglasa, po tržišnoj ceni. Tako su ovih dana zaključeni ugovori sa tri investitora, gde će biti uposleno i novih blizu 50 radnika”, kaže Milomir Lučić, direktor „Industrijksih parkova Priboj“.

Tako je parcela od 4.129 kvadrata prodata fizičkom licu, Pribojcu Erolu Кulinu, koji već poseduje firmu za građevinsku stolariju u Višegradu, i koju planira da premesti u Slobodnu zonu Priboj, a svoje proizvode u potpunosti plasira na inostrano tržište.

Druga parcela od nepunih 5.723 kvadrata prodata je firmi „Visinski radnici“ iz Subotice, na čijem je čelu Pribojac Nebojša Janović. Firma se bavi izolacijom krovova, fasada, temelja i podrumskih prostorija, a u Slobodnoj zoni bi proizvodili repromaterijal koji ugrađuju širom Srbije.

Milomir Lučić direktor 2Industrijskih parkova“

Treću i najveću parcelu od 6.051 kvadrat kupila je firma „Inmold“ iz Požege, investitor koji već posluje u Slobodnoj zoni Priboj. Parcela se nalazi između dva postojeća pogona ove firme i služiće za podršku postojećih proizvodnih kapaciteta, gde je već zaposleno preko 30 radnika, a kada u narednoj godini krene sa radom i pogon koji je trenutno u pripremi, plan je da se u ovoj firmi sukcesivno uposli i novih 100 radnika.

Prema rečima Lučića, već je u toku uređenje prodatih parcela, kao i izrada tehničke dokumentacije, a sa radovima na izgradnji novih proizvodnih hala krenuće se na proleće, nakon čega se očekuje i zapošljavanje novih radnika.

PP Media