Novi metri asfalta u pribojskim naseljima Zelenac i Rečica

Priboj – Novi metri asfalta ovih dana postavljeni u dva prigradska pribojska naselja, Rečica i Zelenac. U naselju Rečica preko puta novog Priboja, asfaltiran deo puta, gde je prethodne godine vršeno uređivanje vodotokova drugog reda.

Novi metri asfalta u naselju Zelenac

Zbog izlivanja potoka,njegovo korito je regulisano ugradnjom  betonskih cevi prečnika dva metra, čime je rešen višegodišnji problem žitelja naselja Rečica. Uređenje vodotokova  drugog reda  finansirala je Кancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije, a opština Priboj je ovih dana asfaltirana pomenutu deonicu puta, koja je bila oštećena uređenjem ovog potoka bujičara. 

Novi metri asfalta  stigli su i u drugi deo grada, u stari Priboj, u naselje Zelenac, kako meštani tvrde, u jedno od najstarijih prigradskih naselja Priboja. U glavnoj ulici kroz ovo naselje, zbog brojnih radova,i postavljanja  različitih instalacija, stari asfalt značajno je oštećen, a na novi asfaltni zastor čekalo se preko 30 godina.

Prema planu asfaltiran je najveći deo ove ulice, ali i nekoliko drugih krakova, gde je na velikom usponu asfaltom presvučena i  dosadašnja betonska podloga, pa se  sada  i do  kuća na ovom delu Zelenca, može stići automobilom.   

Radove na asfaltiranju putnih pravaca,u opštini Priboj,kao najbolji ponuđač na tenderu,izvod preduzeće “ Putevi” Užice,a sredstva za asfaltiranje obezbedila je lokalna samouprava.    

PP Media