Novi paket mera državne pomoći, za deset dana svi srednjoškolci dobiće po 10.000 dinara

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će u narednih 10 dana država Srbija svim lokalnim samoupravama prebaciti sredstva kako bi se svakom srednjoškolcu u Srbiji isplatilo po 10.000 dinara.

Ilustracija

On je rekao da je o tome u nedelju razgovarao sa premijerkom Anom Brnabić i ministrom finansija Sinišom Malim oko dodatnih mera koje se odnose velikom većinom na one koji nemaju pravo glasa.

„Isplatićemo 10.000 dinara svakom srednjoškolcu, preko majki, gde živi sa ocem preko oca, ili preko hraniteljske porodice ili posebnih centara. Smatramo da je to pred praznike važna mera i da će pomoći roditeljima da mogu da uštede. Stanje u finansijama je dobro“, rekao je Vučić.

On je rekao da je dogovorena i druga mera – da se preko Poštanske štedionice svim korisnicima studentskih kartica prebaci 1.000 dinara, a da će država banci to nadoknaditi.

„Poštanska štedionica će prebaciti 1.000 dinara, a mi ćemo to nadoknaditi. Znači studenti će imati 1.000 dinara plus sve koristi – popusti za vozne, avio karte, do trgovinsnih lanaca i drugih. To će obradovati i studente i srednjoškolce“, zaključio je on.

Tanjug i PP Media