Rekonstrukcija puta prema Mileševi ne ugrožava crkvenu imovinu

Prijepolje – Na inicijativu Episkopa mileševskog Atanasija u Mileševi je održan radni sastanak na kom su glavna tema bili radovi na rekonstrukciji puta Prijepolje – Mileševa koji se trenutno izvode.

Foto: Eparhija mileševska

Sastanku su, pored Episkopa Atanasija, sekretara Eparhije protojereja Gorana Krstića i protojereja Nikole Perkovića, i igumanije Akviline, prisustvovali predsednik opštine Prijepolje Drago Popadić i predstavnik glavnog izvođača radova JP Putevi-Užice Almir Porović.

Najpre su zajedno obišli gradilište u blizini manastira i sagledali trenutno stanje a potom su na manastirskoj kapiji pregledali projekat kako bi utvrdili da li može doći do bilo kakvih oštećenja manastirskih poseda i crkvene imovine.

Foto: Eparhija mileševska

Vladika je dobio uveravanja od izvođača ali i od opštinskog rukovodstva da planom nisu predviđene nikakve intervencije na samom manastirskom kompleksu. Projekat predviđa opsežne radove do i pored manastirskog imanja i doprineće, kako je planirano, stabilnosti i bezbednosti puta koji prolazi pored manastira.

Put Prijepolje-Mileševa biće kompletno rekonstruisan sredstvima koja je obezbedila Vlada Republike Srbije. Trenutno je u toku izrada zaštitnih kamenih zidova, pored reke Mileševke, na deonici dužine oko 6 km, a glavni izvođač radova je preduzeće Putevi Užice. Vrednost radova je preko 180 miliona dinara i planom je predviđeno da budu završeni do kraja maja ove godine.

PP Media