Novi život zapustele farme

Nova Varoš – Zelene se livade, uzorane njive, izgrađen restoran sa 19 soba, proširuje se asfaltiran put… Vučija nije, kako bi se po imenu moglo suditi, nedođija ili sklonište vukova, već – novo izletište Varošana i konačište namernika, udaljeno samo pet-šest kilometara od grada.

Buduća farma još je gradilište, foto: D.Gagričić

A to što sa terase ili kroz prozor restorana možete ugledati lisicu u dvorištu – nije ništa neobično, čak ni kad ona ne daje „pet para“ na povike. Uostalom, i domaćini i posetioci su došli na njen teren, u carstvo mira, tišine, breza i četinara…

Bageri proširuju na pet-šest metara put od groblja na Кocelju do Vučije, dug 4,3 kilometra. Кad za koji dan utihnu motorke što uz put raskresuju leske, bukve i po koju omoriku, biće ovo pešačka staza najlepša u čitavom kraju. A šetalište su otkrili pojedinci što se od raskrsnice na Branoševcu zapute prema Tikvi.

Restoran i konačište sa 19 soba u Vučju, foto: D.Gagričić

Vučiju oživljava preduzeće „Složna braća“, koje je kupilo imanje nekadašnje varoške zadruge, kasnije u sastavu „Ineks-napretka“. Na mestu štale i konačišta čobana i drvoseča izgrađen je ugostiteljski objekat sa restoranom i 19 soba, parkingom, u blizini je izvor vode u bukovoj šumi, obezbeđeno je sigurno napajanje strujom… Pre koju godinu ovamo je stigao asfaltni put.

-U Vučiju ću uskoro preseliti deo farme krava muzara iz Bulatovića, na Zlataru, jer je ovde glavna paša, a i livade i njive sa kojih se ubira seno i žito za ishranu. Biće ovde i mlekara, a idućeg proleća asfaltiraće se proširena deonica puta – kazuje samo deo planova Vojko Purić, vlasnik preduzeća „Složna braća“…

Zlatarinfo