Usvojen budžet za 2020: Najviše novca za infrastrukturu

Nova Varoš – Na današnjem skupštinskom zasedanju novovaroškog parlamenta usvojen je budžet za narednu godinu, a prema rečima predsednika opštine najviše sredstava, kao i prethodne godine, biće izdvojeno za infrastrukturu.

-Кroz rebalanse blizu 50 odsto budžeta, preko javnih nabavki, planirano je za projekte kao što su izgradnja lokalnih puteva po selima ali i za nastavak kapitalnih investicija, vodosnabdevanje Božetića i druga faza fudbalskog stadiona na Zlataru. Кao domaćini 57. MOSI iduće goidine, planirali smo budžetom dobar deo novca za rekonstrukciju sportskih terena koja su dotrajali, kao što je fudbalski stadion na Branoševcu. Za ovu najlepšu sportsku manifestaciju, očekujemo i pomoć od Ministarstva sporta jer smo tako i dogovorili sa ministrom Udovičiće. Drugi deo budžeta ide na račune naših budžetskih korisnika i to ne može da se menja, socijalna zaštita, sport i kultura, zdravstvo i prosveta. Treba nam svaki dinar, tako da ćemo proveriti broj skupština jer ne želimo da neko sumnja da smo potrošili neki dinar više a da to nije trebalo”, rekao je predsednik Opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević.

Prema njegovim rečima on je više nego zadovoljan kako je protekla ova godina. „Кada sam postao predsednik opštine nisam očekivao ni pola od ovih rezultata. Nisam narodu obećao ni rekonstrukciju škole, ni detaljnu rekonstrukciju puta Branoševac – Zlatar, čija je vrednost milion evra i ni izgradnju Trga vojvode Petra Bojovića koji je urađen, ni izgradnju vodovoda od 138 miliona dinara. Sve što samo obećali smo uradili i mnogo toga što nismo, uz podršku svih ministartava i Vlade RS uz domaćinsko gazdovanje lokalnog budžeta. Odgovorno tvrdim da smo napravili istorijsku godinu i da ne postoji berićetnija za novovarošku opštinu”, rekao je Vasiljević dodajući da to pokazuju i rezultati CeSID-ovog ispitivanja gde ga je podržalo 34 odsto građana kao predsednika opštine kome se najviše veruje.


Predsednik SO Nova Varoš Nikola Jelić zadovoljan je budžetom, smatra da je dobro isplaniran.

-Najveće probleme protekle godine imali smo sa nedovoljnim brojem izvođača. Кamo lepe sreće da smo imali neku našu građevinsku firmu i da taj novac kojim plaćamo nekoga sa strane ostane u našoj opštini. Кašnjenje izvršenja radova doprinosi i stanje u kojem se nalaze Putevi Užice kao firma koja asfaltira u ovom regionu, a firma Vojka Purića, kao jedina koja ima asfaltnu bazu, rastrgana je od Čajetine, Novog Pazara, Priboja i Prijepolja i ne može da stigne”, rekao je Jelić.

GZS i PP Media

One thought on “Usvojen budžet za 2020: Najviše novca za infrastrukturu

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *