Novogodišnjim paketićima obradovali seosku decu

Nova Varoš – Ukupno 25 predškolaca i 95 učenika nižih razreda osnovne škole iz Božetića, Akmačića, Bistrice, Jasenova i Radoinje dobilo je novogodišnje paketiće sa slatkišima u tradicionalnoj akciji koju Opština Nova Varoš i Кancelarija za mlade organizuju četvrtu godinu za redom.

Poklon za mališane u Kokinom Brodu, foto: Varoške novine

Zbog nepovoljne epidemiološke situacije izazvane širenjem virusa korone, ovog puta izostala je svečana dodela paketića u Domu kulture, pa su „slatki“ darovi uoči praznika podeljeni u prostorijama seoskih škola.

Inače, poklončićima će se ove godine obradovati ukupno 120 mališana – dvadesetak manje nego lane. Donacijom su obuhvaćena seoska deca uzrasta do petog razreda osnovne škole, kao i polaznici obaveznog predškolskog programa iz izdvojenih odeljenja Vrtića „Paša i Nataša“ iz Akmačića, Božetića i Кokinog Broda.

-Akcijom smo obuhvatili seoske mališane jer su njima teže i u mnogo manjem obimu dostupni različiti kulturno- zabavni, edukativni i sportski sadržaji nego njihovim vršnjacima u gradu. Pokloni koje ove godine , na žalost, zbog korone, ne možemo podeliti uz prateću pozorišnu predstavu, nemaju neku značajnu finansijsku vrednost, ali su simbolična poruka da nismo zaboravili mališane sa sela i da u svakom drugom smislu ulažemo kako bi njihovo detinjstvo bilo srećnije i kvalitetnije – kaže Radosav Vasiljević, predsednik opštine Nova Varoš na čiju su inicijavu, inače, Кancelarija za mlade i Opštinsko odeljenje za privredu i lokalni ekonomski razvoj i pokrenuli ovu akciju, u saradnji sa Domom kulture.

Varoške novine