Novopazarski putari saniraju pribojske rupe

Javno preduzeće za uređenje građevinskog zemljišta i razvoj otpočelo je krpljenje udarnih rupa u gradu i presvlačenje asfalta na mostu u Novom Priboju. Vrednost radova iznosi oko 4 miliona dinara, posao je poveren preduzeće “Putevi a.d” Novi Pazar.
Ekspeditivnim radom novopazarskih putara i mehanizacije uspešno je završeno presvlačenje asfalta na kompletnoj dužini mosta u Novom Priboju, koji je bio zatvoren za saobraćaj tokom trajanja radova. Isecanje asfalta i pripreme za krpljenje udarnih rupa u više ulica u novom i starom delu grada, tokom protekla dva dana izazvalo je gužve u saobraćaju ali većih zastoja nije bilo.

Presvlačenje ulica u Priboju, foto: www.ppmedia.rs Goran Reković


Prema rečima Dragoslava Stikovića iz Javnog preduzeća za uređenje građevinskog zemljišta i razvoj Priboja, presvlačenje asfaltom celokupne dužine mosta koji je nakon 18 godina korišćenja bio u lošem stanju u značajnoj meri će povećati bezbednost putnika na ovoj najfrekfentnijoj saobraćajnici na ulazu u novi deo grada. Stiković je najavio da očekuje da radovi na krpljenju udarnih rupa u 10-ak ulica u gradu na Limu bude završeno do početka sledeće sedmice pri čemu se ne očekuju ozbiljniji zastoji u saobraćaju.

Most na ulasku u grad umiven novim asfaltom, foto: www.ppmedia.rs


Nakon sanacije posledica poplava na teritoriji opštine Priboj koje su obavili radnici Srbija Puteva, mehanizacija i ljudstvo ovog javnog preduzeća otpočelo je i redovnu godišnju sanaciju i opravku drugog A 191 – regionalog puta Bistrica – Uvac. Radovi se vrše na petlji u Novom Priboju i na klizištu Glišina voda, pa se saobraćaj na ovom regionalnom pravcu od Priboja ka Sarajevu odvija usporeno. Prema najavama nadležnih završetak ovih radova očekuje se u toku sutrašnjeg dana kada će doći do potpune normalizacije saobraćaja na ovom frekfentnom putnom pravcu.
PP Media Goran Reković