Novovarošani u Novu godinu ušli iz diskoteka i hotela (video)

Veselo tokom novogodišnje noći bilo je u Novoj Varoši i na Zlataru, gde praznike provodi nekoliko hiljada gostiju iz zemlje i inostranstva. S obzirom da organizovanog dočeka na trgu nije bilo mladi su se opredelili da u 2018 – tu godinu uđu iz diskoteka dok su oni sa dubljim džepom najveseliju noć proveli u zlatarskim hotelima.

Pristupačne cene, šarenolika muzika i tradicionalno dobar provod privakao je mlade iz celog Zlatiborskog okruga a i šire da Novu godinu dočekaju u kultnoj novovaroškoj diskoteci Krug.

– Odličan provod, dobra atmosfera, prelepa planina i izuzetno niske cene razlozi su zbog kojih 2018 – tu godinu dočekujem baš ovde – kaže mlada beograđanka koja je u Novu Varoš došla sa društvom i Novu godinu dočekala u diskoteci Krug.

Svoje zadovoljstvo kako je najluđa noć protekla nije krio ni ugostitelj Radojica Mićović, kaže da je bilo veselo ali i da se lepo zaradilo.

– I ako je ovo malo mesto i mali grad, nemamo problema sa brojem gostiju tako da je diskoteka kao po običaju bila puna, cena ulaznice sa konzumacijom iznosila je 1200 dinara – isitiče Mićović koji se uspešno ugostiteljstvom bavi više od dve decenije.

Veselo je bilo i u hotelima na Zlataru, tradicionalno gostoprimstvo, dobra hrana i pristupačne cene glavni su razlozi zbog kojih su se turisti opredelili da baš na ovoj planini dočekaju 2018. godinu.

– Čist vazduh, ljubazni domaćini, dobra hrana i pristupačne cene samo su neki od razloga zbog kojih praznike provodimo na Zlataru – kaže beograđanka Jelica Živković gošća hotela Zlatarski biseri.

Tokom praznika svi smeštajni kapaciteti na Zlataru su popunjeni pa hotelijeri zadovoljno trljaju ruke. Pored domaćih gostiju koji su najbrojniji dosta je i stranaca.

– Prezadovoljni smo kako je sve sinoć proteklo. Siguaran sam da i gosti dele moje zadovoljstvo i da će iz našeg hotela poneti lepe utiske. Naši kapaciteti su u potunosti popunjeni tokom celog januara, trenutno ima dosta i stranaca međukojima su Kinezi, Italijani i Izraelci – sa zadovoljstvom kaže direktor hotela Zlatarski biseri Đorđe Kolašinac.

Nakon što se odmore od dočeka gosti Zlatara mogu uživati i na snegu kog ima dovoljno za skijanje.

– Utabanog snega na stazi ima 30 do 40 santimetara što garatuje kvalitetno skijanje tokom praznika – kaže upravnik skijališta Zlatar Salih Turkmanović

Baš kao i u Novoj Varoši organizovanog dočeka na trgu nije bilo ni u Prijepolju i Priboju.
PP Media