Novovaroška kasa u 2021. godini teška 756 miliona dinara

Nova Varoš – Odbornici Skupštine opštine Nova Varoš usvojili su budžet za 2021. godinu. Opštinska kasa teška je 756 miliona dinara, od toga čak 217 miliona predviđeno je za brojne investicije.

Usvojen budžet za 2021. godinu, foto: A.Rovčanin

Tokom naredne godine sa republičkog nivoa finansiraće se projekti vredni više od 200 miliona dinara. Za proširenje kanalizacione mreže na Zlataru Ministarstvo poljoprivrede opredelilo je 56 miliona dinara, iz Ministarstva za zaštitu životne sredine opredeljeno je 100 miliona za transfer stanicu Banjica, Direkcija za vode će za izgradnju vodovoda u božetićkim selima izdvojiti 60 miliona dinara.

„Budžet za sledeću godinu je investicioni i razvojni, ali može se reći i potrošački, po meri svih korisnika budžeta. Novovarošani u idućoj godini mogu da očekuju nastavak investicija započetih prethodnih godina, kao što je završetak radova na OŠ ’Živko Ljujuić’. Očekuje se i završetak radova na stadionu na Zlataru, kao i magistralni put od Branoševca do Šanca zajedno sa izgradnjom kružnog toka, ali i ulični pravci od izuzetnog značaja kao što je deonica kroz Ružinu baštu”, kazao je predsednik SO Nova Varoš dr Branko Popović.

Predsednik SO Nova Varoš Branko Popović, foto: A.Rovčanin

On je istakao da će se uz pomoć države završiti i vodovod Ćurčića vrelo zahvaljujući kome će sedam božetićkih sela ali i deo Nove Varoši imati bolje vodosnabdevanje. Očekuju se i ulaganja u zdravstvo, te će uskoro početi rekonstrukcija krovne konstrukcije na staroj zgradi Doma zdravlja, za koji je Vlada RS izdvojila preko 25 miliona dinara.

Dr Popović je istakao da će se raditi na izmenama Poslovnika, kako bi se što efikasnije radilo, a izbegle bi se zloupotrebe.

Predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević kaže da se tokom kreiranja budžeta za 2021. godinu razmišljalo o svakom dinaru i da se isključivo vodilo računa o interesu građana.

Predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević, foto: A.Rovčanin

„Od sporta, preko kulture, socijalne i dečije zaštite, prosvete u koju se ulaže najviše iako nam opozicija to zamera, a da ne pričamo o rekonstrukciji i modernizaciji puteva, vodosnabdevanja u svim mesnim zajednicama. Кorona jeste usporila realizaciju mnogih projekata, ali će to sve biti nadoknađeno u sledećoj godin”, kazao je prvi čovek opštine podno Zlatara.

On je istakao da opština Nova Varoš ima podršku Vlade RS i većine resornih ministarstava za realizaciju brojnih projekata, među kojima je najvažniji početak izgradnje transfer stanice za komunalni otpad ’Banjica’, i projekat za prečišćavanje površinskh i otpadnih voda koji će se graditi ispod Nove Varoši.

GZS i PP Media