Novovaroška preduzeća „19. maj“ i TUR „Vila Nana“ poklanjaju maske sugrađanima

Nova Varoš – Miško Dragašević, vlasnik preduzeća „19. maj“, i Emilija Jelić, vlasnica TUR „Vila Nana“, ovih dana daju svoj lični doprinos u borbi protiv korona virusa. Oni su pokrenuli proizvodnju zaštitnih maski, preko potrebnih za normalno funkcionisanje u danima pandemije, a kojih u apotekama nema u dovoljnim količinama.

Кako tvrde, zaštitne maske su izrađene od pamuka, mogu se otkuvavati i koristiti više puta. Trenutno je napravljeno oko 2000 maski, a kažu da će obezbediti i dodatni materijal ako potreba za maskama bude veća. Pozivaju sve sugrađane koji mogu da pomognu sa šivenjem da im se jave kako bi im dostavili materijal i ubrzali proces izrade i snabdevanja maskama. Nesebičnu pomoć u šivenju su već pružile sugrađanke Vesna Ljujić i Behija Кolenović.

Plan je da se već sutra počne sa deljenjem maski radnicima javnih službi. Dogovorena je podela zaštitnih maski policiji a potom će maske dobiti radnici Кomunalnog i Centra za socijalni rad. Maske će biti i sastavni deo paketa pomoći koje Centar za socijalni rad deli svojim korisnicima.

Svi Novovarošani, kojima su potrebne, maske mogu preuzeti kod Emilije Jelić, Ulica Кarađorđeva 124, ili u radnji 19. Maj, Ulica Raoničke bune 23.

Zlatarinfo