Novovaroški mališani i ovog leta na moru o trošku opštine

Pedesetak prvačića iz zlatarskog kraja letovaće i ove godine o trošku lokalne samouprave deset dana u Sutomoru na crnogorskom primorju. Opština Nova Varoš je za ovu namenu i troškove prevoza obezbedila sredstva u iznosu od milion dinara.

Ugovor o realizaciji programa besplatnog letovanja mališana iz porodica slabijeg imovinskog stanja potpisali su Jelena Leković, direktorka Centra za socijalni rad  i Goran Cmiljanović, licencirani turistički zastupnik Dečjeg i omladinskog odmarališta u Sutomoru u kojem će prvačići boraviti od 27. juna do 7. jula.

-Deca iz Nove Varoši su i prošlog leta boravila u ovom objektu i oni i njihovi odrasli pratioci su bili zadovoljni kvalitetom smeštaja i ishrane, kao i svim drugim pratećim sadržajima koji su im bili na raspolaganju u okviru kompleksa sa šezdesetak ležajeva, inače, u vlasništvu Opštine Priboj. Očekujemo pozitivne utiske i ove godine. Lokalnoj samoupravi omogućili smo letovanje prvaka po povoljnim cenama i uz mogućnost plaćanja u više mesečenih rata – kazao je Cmiljanović prilikom nedavnog potpisivanja ugovora u prostorijama CSR.

U Centru će, u saradnji sa školama, već ovih dana započeti sa definisanjem spiskova potencijalnih kandidata za letovanje, a na osnovu prethodno donetog Pravilnika o načinu izbora dece za boravak na moru.

-Programom će biti obuhvaćeno 50 prvaka. Pravo na besplatan boravak na moru umaju deca samohranih roditelja, mališani iz porodica koje se nalaze na evidenciji Centra za socijalni rad, kao i onih materijalno ugroženih čiji mališani dosada nisu bili na moru. Ukoliko ostane slobodnih mesta, priliku da uživaju na crnogorskom primorju imaće i deca čiji su jedan odnosno oba roditelja zaposleni, ali uz novčanu doplatu u iznosu od 5.000 i 10.000 dinara po detetu – pojašnjava direktorka CSR Jelena Leković.

Program besplatnog letovanja za mališane iz materijalno ugroženih porodica sprovodi se već sedmu godinu za redom. Zahvaljujući ovom opštinskom projektu, preko 300 prvaka letovalo je na crnogorskom primorju.

PP Media