Besplatno letovanje za pribojske mališane

U skladu sa praksom iz prethodnih godina, deca sa evidencije Centra za socijalni rad, članovi Udruženja za cerebralnu i dečju paralizu, kao i najbolji đaci i studenti iz Priboja, letovaće o trošku Opštine u odmaralištu u Sutomoru.

Ugovore sa Opštinom Priboj potpisali su direktor Centra za socijalni rad, Zoran Polić i predsednik Udruženja za cerebralnu i dečju paralizu, Slaviša Šušanj, a njima se omogućuje sedmodnevno letovanje za oko 100 dece i korisnika Centra i Udruženja.

Oko 50 dece iz porodica sa evidencije Centra za socijalni rad, na letovanje o trošku opštine Priboj otići će 20. juna, a za mnoge od njih to će biti prilika da prvi put vide more.

Direktor Centra za socijalni rad Zoran Polić, kaže da se radi o lepoj tradiciji i da je ista pokazatelj da Opština misli na tu decu, te se u ime zaposlenih u Centru i u ime te dece i roditelja zahvalio.

Za članove Udruženja za cerebralnu i dečju paralizu rezervisano je sedmodnevno letovanje tokom meseca septembra. Besplatno letovanje je rezervisano za 30 članova ovog udruženja sa pratiocima, a prema rečima predsednika ovog udruženja, Slaviše Šušnja, selekcija o tome ko će ići na letovanje, napravljena je na osnovu ankete o zainteresovanosti.

Prema rečima direktora ovog odmarališta, Aleksandra Mandića, sve smene su skoro popunjene, a sezona će trajati od 20. juna do kraja semptembra. Podsećanja radi ova letovanja omogućena su zahvaljujući uštedama u budžetu, koje je lokalna samouprava napravila odricanjem od svečarenja povodom Dana opštine.

PP Media