Novovaroškim osnovcima predstavljene veštine džudoa

Kako bi mladima približili veštine džudoa i značaj ovog sporta za njihov pravilan fizički razvoj, džudisti Džudo kluba „Zlatar“ organizovali su promociju za osnovce učenike Osnovne škole “Živko Ljujić” iz Nove Varoši. Veštine i zahvate ovog borilačkog sporta đacima su prezentovali aktuelni seniorski prvak Srbije Nikola Gajić i Nikola Golubović državni reprezentativac u juniorskoj konkurenciji.

Džudo klub „Zlatar“ osnovan je pre samo dve godine. Za kratko vreme uspeo je da okupi veliki broj članova i ljubitelja ove borilačke veštine te da iznedri državnog prvaka i dvojicu reprezentativca Srbije. Kako bi klub nastavio da se razvija i u budućnosti da ostvaruje još bolje rezultate cilj je da se što više, pre svih mladih, uključi i krene sa treniranjem ovim nimalo lakim sportom koji iziskuje odličnu fizičku pripremljenost. U eri fudbala, košarke, tenisa i ostalih atraktivnih sportova nije lako animirati decu da se opredele za bavljene džudom, a još je teže zadržati ih u njemu. Najbolji način za to jeste da im se u direktom kontaktu približi ovaj sport.

– Ljudi kada vide ono što mi odradimo vrlo brzo se odluče za bavljenjem džudom, međutim znatno teže ih je zadržati u ovom sportu. On je vrlo disciplinovan i zahtevan koji dosta pruža ali i traži puno odricanja – kaže predsednik kluba Slobodan Golubović.

Novovaroškim osnovcima predstavljene veštine džudoa, foto: www.ppmedia.rs

Veštine džudoa, odbrambene tehnike i druge zahvate đacima su predstavili državni prvak u kategoriji do 60 kilograma Nikola Gajić i mladi reprezentativac Srbije Nikola Golubović, koji pred nastupajuću sezonu i nove izazove formu bruse na Zlataru.

– Mladi kada se opredeljuju za obavljenjem ovim sportom najbolje je to da učini u što ranijem uzrastu, sa nekih 6 do 7 godina. U prvoj godini treninga radi se samo gimnastika i padovi gde deca sazrevaju kao sportisti – ističe državni prvak u kategoriji do 60 kilograma Nikola Gajić.

Slobodan Golubović (u sredini) u društvu državnih reprezentativaca Nikole Gajića (desno) i Nikole Golubovića (levo) foto: www.ppmedia.rs

Osnovci su gotovo bez daha posmatrala sve ono što pruža ovaj sport i deo njih je iskazao želju da odmah krene da se bavi ovim sportom.

Inače, „Zlatar“ je jedini je džudo klub ne samo u Novoj Varoši nego i u celom Polimlju pa mladi iz susednih opština Prijepolja i Priboja dolaze da treniraju upravo ovde u grad podno Zlatara.
PP Media

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *