NSP: Sudska vlast u Prijepolju aminuje i podržava napade na policijske službenike

Prijepolje – Nakon odluke suda u Prijepolju, da pusti nasilnika koji je napao policajku da se brani sa slobode, saopštenjem za javnost oglasio se Nezavisni sindikat policije, koji između ostalog navodi da sudska vlast u Prijepolju štiti i aminuje napade na policiju. Saopštenje ovog sindikata prenosimo u celosti.

– U petak 27. marta oko 18,50 časova u Prijepolju u mestu Velika Župa ,prilikom obavljanja službene dužnosti policijskih službenika saobraćajne policije, došlo je do ometanja od strane B.M.(1992) gde se radi o višestrukom povratnika u vršenju krivičnih dela. Meta verbalnog napada je bila policajka, kojoj je nasilnik pretio da će joj ugroziti život na taj način što će je politi benzinom i zapaliti kao i policijsko službeno vozilo. Predmet postupanja je bilo oštećenje vozila na parking prostoru od strane vozila koje je pripadalo porodici B.M. – navode iz Nezavisnog sindikata policije.

– B.M.je lišen slobode i uz krivičnu prijavu  iz čl.23.Кrivičnog dela ometanje ovlašćenog službenog lica u obavljanju poslova bezbednosti predat ZOJT u Prijepolju se gde je doneto rešenje o zadržavanju do 48 časova. Radi se o višestrukom povratnika za vršenje istog dela. Međutim ,predlog tužilaštva da se prema licu produži pritvor iz razloga što postoje osnovi sumnje da će nastaviti sa vršenjem navedenog krivičnog dela, kao i da su licu ranije podnošene prijave za isto krivično delo, nije naišao na odobravanje sudije Osnovnog suda u Prijepolju, К. M. ,koji je osumnjičeno lice pustio da se brani sa slobode. Nezavisni sindikat policije mora stati u zaštitu policijskih službenika i ovom prilikom apelujemo da nadležni sud  preispita odluku sudije za prethodni postupak,  jer ne postoji pravna i životna logika koja bi opravdavala ovako postupanje imenovanog sudije izuzev činjenice  da u ovim teškim vremenima možemo da sumnjamo da nije u pitanju izvršenje drugog kr.dela davanje i primanje mita od strane nama nepoznatih lica. Napominjemo da je osumnjičeni više puta pravosnažno osuđivan , da je u pitanju lice koga će ovako ponašanje ohrabriti u daljem nezakonitom ponašanju i koje će služiti kao primer kako se može nekažnjeno napadati i pretiti policijskim službenicima – navode u saopštenju za javnost iz Nezavisnog sindikata policije.

PP Media