O požaru na deponiji Stanjevine izveštavali i svetski mediji BBC i Al Jazeera Balkans

Prijepolje – O nesanitarnoj deponiji Stanjevine, i požaru koji na bukti već nekoliko dana izveštavali su tokom cele nedelje svi domaći elektronski, štampani i pisani mediji koji u Srbiji nešto znače. Međutim, Stanjevine su dospele i u žižu interesovanja najvećih svetskih medijskih kuća. O problemu koji decenijama tišti žitelje Prijepolja izveštavali su britanski BBC i katarska Al Jazeera Balkans.

Naslovna strana sajta BBC

Naime, BBC u svom izdanju na srpskom, preuzeo je informacije o požaru na deponiji Stanjevine sa našeg portala “PP Media”, uredno i uz naše odobrenje naveden je izvor. Takođe, snimci sa deponije i fotografije poslati su ovoj medijskoj kući.  Tekst koji je objavio jedan od najvećih svetskih medija, pod nazivom Deponije u Srbiji – Ekološke tempirane bombe,  možete pogledati na linku https://www.bbc.com/serbian/lat/srbija-49172486?fbclid=IwAR26IOzA5VZLQRbb0FNckM-9yz6CGB_DtlYbyjqY3054epfUboD9-xOGA_s

Inače ovo nije prvi put, da “PP Media” usputa metrijal BBC, to se dogodilo i prošle godine kada je uredništvo ove medijske kuće pokazalo interesovanje za sardnju i preuzelo snimke i fotografije nevremena koje je zadesilo Prijepolje i celu Polimsku dolinu.

BBC o deponiji Stanjevine

Pored BBC, o deponiji Stanjevine, u svom prilogu izveštavala je i Al Jazeera Balkans. Novinar, ove medijske kuće, doša je na lice mesta kako bi se uverio u nedaće koje imaju građani Prijepolja. Prilog ove medijske kuće, koji je emitovan u centralnoj informativnoj emisiji možete pogledati na linku https://www.youtube.com/watch?v=vmGeWy-q7uk.

PP Media

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *