Od ponedeljka seoske ambulante ponovo rade

Prekidaju se redovni odmori i medicinsko osoblje će od ponedeljka, 14. januara nastaviti sa radom u svim terenskim ambulantama prema uobičajenom rasporedu ovo je za lokalni list Polimlje kazao direktor Doma zdravlja u Prijepolju dr Sead Porović.

Naime, samo 24 sata nako što su RINA, Večernje novosti, Glas zapadne Srbije i PP Media preneli vest da seoska ambulanta u Aljinovićima ne radi zbog godišnjeg odmora zdravstvenih radnika te da meštane ovih dana možda i manje brine sneg koji ih je usled velikih padavina skoro zatrpao, od toga da se slučajno ne razbole, direktor Doma zdravlja doktor Sead Porović doneo je odluku da medicinsko osoblje prekine godišnji odmor i da seoske ambulante ponovo počnu sa radom.

-Zbog ukazane potrebe prekidaju se godišnji odmori i lekari i ostalo medicinsko osoblje će ponovo od ponedeljka, 14. januara, raditi u terenskim ambulantama prema uobičajenom rasporedu. Iako su stalni pacijenti na vreme snabdeveni lekovima ili receptima za njihovo podizanje, pogoršani vremenski uslovi i otežan saobraćaj onemogućavaju uobičajenu komunikaciju, pa će nastavak rada terenskih ambulanti makar malo olakšati pacijentima u planinskim selima dolazak do stručne medicinske pomoći, rekao je dr Porović za „Polimlje“.

Inače, na vratima jedine ambulante u Aljinovićima bilo je okačeno obaveštenje u kojem je stajalo da zbog korišćenja godišnjeg odmora ambulanta neće raditi od 8. do 28. januara i da u tom periodu lekar neće dolaziti u ovo selo.

PP Media i Polimlje

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *