Odbornici izabrali Anu Pejović za novog pravobranioca

Prijepolje – Odbornici Skupštine opštine Prijepolje, izabrali su diplomiranu pravnicu Anu Pejović za novog opštinskog pravobranioca. Ana trenutno obnaša funkciju direktora filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u gradu na Limu, a Visoki savet sudstva nedavno je predložio da ova pravnica bude izabrana za sudiju Osnovnog suda u Prijepolju.

Odbornici SO Prijepolje, foto: A.Rovčanin

Pravobranilačka fotelja u opštini Prijepolje prazna je od polovine prošle godine, nakon odlaska u penziju Jasminka Šehovića. Iako je konkurs za izbor novog pravobranioca sproveden još pre 8 meseci, na njegov izbor čekalo se sve do danas, kada su odbornici jednoglasno podržali izbor Ane Pejović, na ovu odgovornu dužnost.

– Nismo imali prostora, više da čekamo sa izborom pravobranioca, zato što sudovi ne prihvataju našu neodgovornost i neažurnost, i želju da njoj izađemo u susret i sačekamo sa sudijskim izborom. Voleli bi kada bi ona ostala na ovoj funkciji ceo mandat jer smatramo da se radi o jednoj sposobnoj i profesionalno ostvarenoj osobi – kaže prvi čovek opštine Vladimir Babić.

Visoki savet sudstva predložio je nedavno Anu Pejović za sudiju Osnovnog suda u Prijepolju. Sednica na kojoj bi poslanici trebalo da se izjasne o Aninom izboru za novog sudiju biće održana početkom maja, pa ostaje nejasno da li će ona uprkos izboru za novog pravobranioca uopšte sesti u tu fotelju ili će konkurs ponovo morati da se sprovede.

PP Media