Čelnici Prijepolja i Novog Pazara prisustvovali otvaranju konzulata Srbije u Bursi

Prijepolje/Novi Pazar/Bursa – U jednom od najvećih gradova Turske, Bursi, otvoren je konzulat Srbije, na čelu sa počasnim konzulom Zarifom Alpom. Konzulat je u četvrtak svečano otvorio ambasador Srbije u toj zemlji Zoran Marković, koji je istakao značaj dobrih bilateralnih odnosa Srbije i Turske.

Delegacije Prijepolja i Novog Pazara na otvaranju konzulata u Bursi

Marković je naglasio da je Zarif Alp jedan od istaknutih privrednika u oblasti metalske industrije, poseduje sedam fabrika, kooperant je renomiranih brendova Ferguson, Fiat i Reno.

Marković je dodao da je Alp prepoznat u iseljeničkoj zajednici kao neko ko oko sebe okuplja ljude i nesebično pomaže mestu odakle je potekao – Prijepolju.

Pored ambasadora i počasnog konzula, skupu su se obratili i šefovi grupa prijateljstva obe narodne skupštine, kao i narodni poslanici svih partija u turskom parlamentu, što, kako se dodaje, govori o ugledu koji Zarif Alp uživa u Bursi.

Svečanosti je prisustvovalo više od 200 zvanica, među kojima zamenik guvernera okruga, šefovi grupa prijateljstva u parlamentima Srbije i Turske, poslanici u Velikoj narodnoj skupštini Turske, čelni ljudi Prijepolja i Novog Pazara, kao i više od 50 istaknutih privrednika iz Burse, koji su članovi udruženja turskih biznismena poreklom sa prostora Balkana – RUMELISAID, čiji je Alp predsednik.

Skupu je prisustvovao i zamenik predsednika “Tašjapi” (TASYAPI) korporacije, koja gradi auto put od Beograda ka Sarajevu i širi mrežu lokalnih puteva na potezu Novi Pazar – Tutin.

Bursa je četvrti najveći grad Turske, kao i jedan od njenih najznačajnijih industrijskih i kulturnih centara.

PP Media