Ognjena pobednik Sajma u Ugljeviku

Prijepolje/Brodarevo – Rakija brenda Ognjena, koju proizvodi prijepoljsko preduzeće Braća Tomašević, apsolutni je pobednik i dobitnik najvrednije nagrade na 10. Sajmu šljive, voćnih rakija i meda, održanom proteklog vikenda u Ugljeviku kod Bijeljine.

Novo priznanje za rakiju Ognjena iz Prijepolja, foto: PP Media

Uz pehar i medalje destileriji Ognjena pripala je i glavna sajamska nagrada – kazan za proizvodnju rakije vrednosti 2.400 eura.

– Pored šljivovice, velike zlatne medalje osvojile su i Ognjena rakije od jabuke i dunje, a zlatne medalje rakije od kajsija i maline. Pri tom  su sve ove rakije, osim malinovače, proglašene za šampione kvaliteta u svojim kategorijama – kaže suvlasnik preduzeća “Braća Tomašević”  Vukosav Tomašević. 

Pored Braće Tomašević šampionski nastup na Sajmu u Ugljeviku imao je i Šekib Gojak, poljoprivredni proizvođač iz Brodareva. Njegove rakije od dunje i viljamovke nagrađene su velikim zlatnim medaljama, a jabukovača srebrnom medaljom. Gojak je proglašen i za šampiona kvaliteta u kategoriji rakija od kruške.

Na takmičenju u Ugljeviku učestvovalo je nekoliko desetina registrovanih i poljoprivrednih proizvođača iz Bosne i Hercegovine i Srbije, sa ukupno 223 prijavljena uzorka rakije.

Stručni žiri, na čelu sa vodećim srpskim stručnjakom za jaka alkoholna pića, profesorom Ninoslavom Nikićevićem sa Poljoprivrednog fakulteta u Zemunu, titule šampiona kvaliteta u svih 5 sajamskih kategorija dodelio je rakijama iz Prijepolja.

PP Media