Prijepoljski Centar za socijalni rad dobija sopstveni krov nad glavom

Prijepolje – Nakon 45 godina od osnivanja, prijepoljski Centar za socijalni rad dobio je sopstveni krov nad gravom. Opština Prijepolje za kupovinu objekta Kluba vojske Srbije, smeštenog u centru grada, izdvojila je 20 milliona dinara. Primopredaji vojnog kompleksa su prisustvovali predstavnici lokalne samouprave, Centra za socijalni rad , Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Foto: A.Rovčanin

Prema rečima Izudina Šantića, predsednika Privremenog organa u Prijepolju ova primopredaja ima dvostruki karakter – funkcionalni i estetski.

– Centar za socijalni rad do sada je funkcionisao u skučenom prostoru, a mi smo za to vreme u centru grada imali vojni kompleks koji je bio ruiniran. Kada rekonstruišemo zgradu biće unapređeni uslovi za rad centra a objekat će krasiti celu ulicu – kaže Izudin Šantić, predsednik Privremenog organa u Prijepolju.

Foto: A.Rovčanin

Sledeći korak je priprema projektno-tehničke dokumentacije za rekonstrukciju objekta, koji gotovo deset godina nije otvaran i u poprilično je oronulom stanju.

– U prethodnom periodu koaliciona vlast donela je dosta dobrih odluka, a jedna od njih je i kupovina vojnog kompleksa za potrebe Centra za socijalni rad. Plan je da se do narednog proleća pripremi kompletna dokumentacija kako bi započeli sa rekonstrukciojom zgrade – naglašava Drago Popadić, član Privremenog organa u Prijepolju.

Rada Divac, direktorka Centra za socijalni rad u Prijepolju izrazila je zahvalnost prema lokalnoj samoupravi koja je imala sluha za probleme sa kojima se Centar svih ovih godina suočavao.

Foto: A.Rovčanin

– Centar za socijalni rad funkcioniše u 100 kvadrata što je izuzetno mali prostor za sedam hiljada korisnika koliko se godišnje javi. Nadam se da ćemo i ubuduće imati ovako dobru saradnju sa lokalnom samoupravom – ističe Rada Divac, direktorka Centra za socijalni rad u Prijepolju.

Podsetimo, Vojni kompleks Srbije „Prijepolje“, koji će biti adaptiran za potrebe Centra za socijalni rad , lokalna samouprava u Prijepolju pribavila je za 20 miliona dinara.

PP Media